Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili Hasan Küçük, Anavatan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda KKTC’nin tanınması yönündeki çağrısına destek verdi.

Erdoğan’ın konuşmasını KKTC açısından tarihi bir açılım olarak değerlendiren Hasan Küçük, Kıbrıs Türk Halkı’nın egemenliğine güçlü bir ses ile vurgu yapıldığını söyledi.

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI SİYASİ ÖNGÜRÜNÜN PLANLANMIŞ ŞEKLİDİR

Katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulunan Küçük, Anavatan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanghay İşbirliği Örgütü toplantısı sonrası yaptığı “Kıbrıs Türkünün yanındayız, adil kalıcı bir çözüm için iki devletli çözüm perspektifini destekliyoruz” mesajının siyasi bir öngörü olduğunu söyledi.

BM KONUŞMASI TARİHİ AÇILIM

Küçük, bunun arkasından Sayın Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda yaptığı açıklama ile siyasetin öngörüler üzerine planlandığını gösteren  sürecin  başladığının mesajının verildiğini kaydetti.

SÜREÇ İYİ OKUNMALI

Sadece ülkemizde değil dünyadaki gelişmelerin de iyi okunması gerektiğini kaydeden Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili Hasan Küçük, başta siyaset olmak üzere üniversiteler  dahil  tüm kurumlara görev düştüğünü ifade etti.