Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili Hasan Küçük, 25 Aralık’ta yapılacak olan yerel seçimler, Kıbrıs meselesi ve Mavi Vatan’la ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 
“Egemenliğin temeli var olma nedenimizdir bunu tartıştırmayız” diyen Küçük, egemenlik siyasal partiler üstü bir konudur. Keşke Kıbrıs konusunda ortak hareket etme durumumuz olsa, bugün çok farklı durumda olurduk.. Özgürlüğün, eşitliğin dayandığı nokta egemenliktir. Egemenliği federasyon ya da konfederasyon konusunda tartışmamız gerekir” diye konuştu.
  MAVİ VATAN MİLLİ BİR DAVADIR
 “ Mavi vatan milli bir davadır ve siyaset üstüdür” ifadelerini kullanan UBP Girne Milletvekili Hasan Küçük, Atatürk’ün sözlerinden alıntı yaparak özgürlüğün de eşitliğin de adaletin de kaynağı ulusal egemenliktir. Egemenliğinizi korumadığınız müddetçe bu değerleri savunamazsınız” şeklinde konuştu.
BİLGİ KİRLİLİĞİ İLE KAOS YARATILMAK İSTENDİ

Belediyeler ve belediyeler reformunun 2006 yılından itibaren kurulan tüm hükümetlerin manifestosundan olduğunu anımsatan Küçük, “bunu dejavu gibi sürekli halkımızın gündemine getirmeye gerek yoktu. Ancak bazı kesimler bazı gerçekleri unutuyorlar. Kaos yaratılmak istenilen bir ortamda bilgi kirliliği oluşturuluyor. Burada aktif siyasete ihtiyaç vardır. Biz hükümet olarak bu reform sürecine inandık ve bugün bu noktaya taşıdır. Seçimlerin yeni tarihinin alınmasında Başbakan Üstel’in çok büyük gayreti oldu” dedi.

Editör: TE Bilisim