Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler’lerin 14 Kasım Pazartesi itibarıyla yabancıların taşınmaz mal başvurularını online olarak yapabilecekleri sistemleri devreye koyacakları şeklindeki açıklamasını değerlendirdi.

Sungur; “Ünal Üstel hükümetinin kabinesinde İçişleri Bakanı olarak yer alan Ziya Öztürkler, şuana kadar bizi ve toplumu memnun eden icraatlara imza atmaktadır.  Bu noktada bize düşen de doğru atılan adımları desteklemektir. Kamuoyu ile paylaşılan yabancıların taşınmaz mal başvurularını online olarak yapabilecekleri haberi son derece olumlu bir gelişmedir. Bu vesile ile hem tapu dairelerindeki yoğunluk azalmış olacak hem de devletin kasasına tapu gelirleri daha hızlı düşecektir. Bu bakımdan yapılan işi doğru buluyoruz ve yapanları kutluyoruz” dedi.

Sungur, devletin en önemli gelir kapılarından bir tanesi olan tapu dairesindeki işlemlerin daha hızlı olması gerektiğini hatırlattı ve bu konuda devletin bütçesine girecek olan vergilerin daha hızlı bir şekilde akışının sağlanabileceğini söyledi.  

Başkan Sungur halen Meclis komisyonda olan Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği yasasının meclisten geçmesi ile birlikte emlak sektörünün de vergileri ile devlet gelirlerinde ciddi bir artışın yaşanacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim