Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 8. Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve Tıp Tarihine/Ortak Geçmişe Vefa Ödül Töreni'nde konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın tahıl anlaşmasını askıya almasıyla ilgili, "Rusya, kendi açısından karar alsa da biz elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz, insanlığa hizmet için gayretimizi kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

Erdoğan, Rusya'nın tahıl anlaşmasını askıya alması konusunda "Rusya kendisi için aynı kolaylıkların gösterilmemesi sebebiyle mütereddit davransa da insanlığa hizmet için gayretimizi kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

Ukrayna buğdayının 9,3 milyon tonunu dünyanın hizmetine sunarak, gıda krizinin nispeten azaltılmasını sağladıklarını dile getiren Erdoğan, gıda krizinin en temel unsuru olduğu küresel üretim ve tedarik zincirlerinde yaşandığını belirterek, "Dünya buğday üretiminin yaklaşık üçte biri Rusya ve Ukrayna tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu buğdayların açlık tehdidiyle karşı karşıya olan ülkelere ulaştırılması konusunda gösterdiğimiz gayretin en yakın şahidi sizlersiniz" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim