Alsancak-Lapta Bağımsız Belediye Başkan Adayı Fırat Ataser, adaylığı ile ilgili süreci değerlendirerek, Alsancak’ta olan her hizmetin aynı düzeyde Lapta ve diğer köylere de taşınacağını belirtti.

Alsancak-Lapta Bağımsız Belediye Başkan Adayı Fırat Ataser, Kanal T’de Çilem Dağıstanlı’nın sorularını yanıtladı. 
Adaylık sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunana Atasever, Alsancak’ı marka bir kent yapmak için çalışmalarını yürüteceğini belirtti. 
Yerel yönetimlerde hizmetin önemine işaret eden Ataser, belediyelerin birleştirilmesi ile sorumluluk alanının genişlediğini anımsatarak bilgi, disiplin ve inanç çerçevesinde başarı ile yönetileceğini kaydetti.
Belediye Reformunu desteklediğini belirten Ataser, 51/95 sayılı yasayı belediyelerin can damarı olarak tanımladı. Ataser, birleştirme sonucunda personel haklarının da korunacağını ve bir sıkıntı yaşamayacaklarını belirtti. 

“SÖYLEDİKLERİMİZ SÖZDE KALMAYACAK”
Her bölgeye, ihtiyaca yönelik projeler yaptıklarını belirten Ataser, “Vatandaşımıza bire bir temas edecek hizmetler sunmaya devam edeceğiz. Söylediklerimiz sözde kalmayacaktır” dedi.
Alsancak’ta yapmak istediği projelere dikkat çeken Ataser, “Halk plajı konusundaki çalışmamı bu yıl tamamlayacağız. Alsancak’tan başlayarak diğer noktalara projelerimizi taşıyacağız. Alsancak’ta ne varsa Lapta ve diğer köylerde de aynı şekilde olacaktır” diye konuştu.

Altgeçit projesine de vurgu yapan Ataser, “Ormanlık bölge ve sahil kısmını bu proje ile birbirine bağlayacağız. Aynı şekilde bir sahil yürüyüş yolu yapıyoruz” dedi.
Belediyenin bütçesi hakkında da bilgi veren Ataser, “29 Milyon TL’lik bir bütçemiz var. Bu bütçe ile hem personeli ödeyip hem de büyük projeler yapıyoruz. KKTC’de hiçbir belediye bizim yaptığımız çalışmaları yapamıyor” ifadelerini kullandı.

Projelerin bazılarını özel sektörle yapılan anlaşmalarla gerçekleştirdiklerine işaret eden Ataser, “Kendi öz kaynaklarımızı iyi kullanarak bölgemizde asfalt çalışmalarını, park alanlarını kendimiz yapıyoruz” dedi.  

Sosyal alanlar açarak vatandaşa belediye olarak hizmet verildiğini dile getiren Ataser, “Yaptığımız çalışmaları belediye çalışanlarımızla birlikte yapıyoruz. Site yönetimi noktasında sıkıntı yaşıyorduk. Sebebi sitelere müdahale edemiyor oluşumuzda. Son yapılan çalışma ile sitelere müdahale edebilir olduk. Eski sitelerin de hijyen konusunda temizliğini sağladık. Bunu Lapta bölgesine de yansıtmayı amaçlıyoruz” dedi.

“BÖLGENİN SORUNLARINI BİLEN BİR VATANDAŞ VE BAŞBAKAN”
Alsancak-Lapta yolunun yeniden başladığını anımsatan Ataser, yolun bitirilmesinde ortaya çıkan engellerden bahsetti. Ataser, “Bölgemizden bir Başbakan çıktı. Bu bizim için büyük bir şanstı. Bizim bölgenin sorunlarını bilen bir vatandaş ve başbakandı. Yolla ilgili çalışmalar başladı. Ocak-Şubat ayı gibi biter diye düşünüyorum. İhaleyi doğru firmanın aldığını da düşünüyorum” dedi.
Seçimi kazanacağına inandığını dile getiren Ataser, “Tekrar seçilirsem yolun huzur evi kavşağına kadar uzatmayı amaçlıyorum. Lapta’nın oteller bölgesinde de düzenleme yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu. 

“DİSİPLİN, PLAN VE DOĞRU KAYNAK KULLANIMI”
İlk dört yılda yaptığı projelerden bahseden Ataser, şunları kaydetti: “Otopark , basketbol sahası, Atatürk Büstü’nü düzenleyerek kasabaya hareketlilik getirdik. Köylerde yine muhtarlarla yaptığımız çalışmalar oldu. Ilgaz’da bir eko köy ilan ettik ve onun projesini oluşturuyoruz. Belki nüfusu ve seçmen sayısı çok değil ama biz sayıya değil ihtiyaca ve yapıya göre projelerimizi her yerde hayata geçirdik. Bütün bölgelere projelerimizi de ortaya koyarak, planlı, disiplinli ve doğru kaynak kullanımıyla başaracağız” 
Alsancak’a getirilen Ç-128 çıkarma gemisinin de önemine vurgu yapan Ataser, “Tarihi bir  alan var orada ve onu yaşayıp yaşatmak gerekir. Çok kısa dönemde hızlı bir çalışma yaptık o dönem ve başardık. Türkiye’de bize bu konuda katkı sağladı, teşekkür ederim. Bir yerde şehitlik diğer yanda gemi bulunuyor. Oraya birde Kıbrıs Barış Harekatı dönemiyle ilgili bir simülasyon yaratmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.  

VATANDAŞIMIZA GÜVENİYORUM”
Batık gemi ve Milli Park’a da dikkat çeken Ataser, seçmene seslenerek şunları kaydetti: “Hem bölgenin hem de kendilerinin geleceği söz konusu ve iyi bir tercih yapmalıdır bunun için. Rozet gözetilmemelidir. Ben bağımsız bir belediye başkan adayıyım. İnanıyorum Lapta bölgesine de iyi hizmet vereceğiz. İşte disiplini severim. Halkın vergileri ile hizmet yapan bir kurumuz ve bunu iyi değerlendirmeliyiz. Ben kendime güveniyor tüm bölgelere hizmet vereceğime inanıyorum. Tüm personellerime teşekkür ederim. Vatandaşa güveniyorum seçimi kazanacağız.”

Editör: TE Bilisim