KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Çarşamba günü zam çadırı kuracaklarını, Cuma günü ise genel grev yapacaklarına işaret ederek, zamları protesto edeceklerine vurgu yaptı.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Kıbrıs Postası TV'de yayınlanan ‘Sabah Postası’ isimli programa telefonla bağlanarak, açıklamalarda bulundu.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, hükümetin hayat pahalılığını durduracağı ve yapılan zamlarla ilgili Kıbrıs Postası’na konuştu. Mevcut hükümetin halka güzel günlerin geleceğini, iktidarın kendi işleri olduğunu söylediğini hatırlatan Bengihan, “Gün aşırı zam yapacağız diyerek oy istemediler.” dedi.

“SORUMLULUKTAN KURTULAMAYACAKLAR”

Hükümetim savaş ve pandemi koşullarını gerekçe göstererek, sorumluluktan kurtulamayacağını belirten Bengihan, “Hükümet olmak, halkın sorunlarına; gerek ekonomik, gerek sosyal sorunlara çözüm aramak, alım gücünü korumak anlamındadır” dedi. Hükümetin zam yapmaya devam ettiğini kaydeden Bengihan, sendikalar olarak Başbakan Faiz Sucuoğlu ile görüştüklerini söyledi ve “Kendisine bu yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı, halkın her geçen gün fakirleştiğini, üstüne zam yaparak bu insanları açlığa terk ediyorsunuz diye uyarılarda bulunduk ve kendisine kaynak ve tedbir listesi ulaştırdık” dedi.

“15 MADDELİK KAYNAK VE TEDBİR ÖNERİSİNDE BULUNDUK, GERİ DÖNÜŞ OLMADI”

15 maddelik kaynak ve tedbir önerilerinde bulunduklarını, bununla ilgili kendilerine geri dönüş yapılmadığını ifade eden Bengihan, aylık 4 milyon TL müşavirlere ödendiğini, bu isimlerin farklı büyük şirketlerde çalıştığını da söyledi.

“YENİ MÜSTEŞAR VE MÜŞAVİRLER ATANMAYA DEVAM EDİYOR”

Başbakan Faiz Sucuoğlu'nu’nun yeni müsteşarlar ve müdürler atamaya devam ettiğine işaret eden Bengihan, halka yapılabilecek en büyük haksızlığın yapıldığını, sorumsuzca hareketler yapılmdığını kaydetti.

Hükümetin halkın alım gücünü korumak için çaba göstermediğini ve sorumluluktan kaçtığının altını çizen Bengihan, önceden uyarı yaptıklarına vurguladı.

“HP’Yİ DURDURMAK; HALKI AÇLIĞA VE YOKSULLUĞA TERK ETMEKTİR”

Hükümetin 6 ayda bir verdiği hayat pahalılığını durdurmaya çalıştığını söyleyen Bengihan, “Bu, halkla dalga geçmektir. Halkı açlığa ve yoksulluğa terk etmek demektir” dedi.

“ZAMLARI PROTESTO EDECEĞİZ”

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Çarşamba gününden itibaren Başbakanlık önünde zam çadırı kuracaklarını hatırlatarak, tepkilerini göstereceklerini söyledi.  Bengihan, Cuma günü ise Başbakanlık önünde saat 11.30’da genel greve gideceklerini belirterek, zamları protesto edeceklerini sözlerine ekledi.