Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan Kamu Hizmeti Komisyonu’nun (KHK) sınav tüzüğünü işaret ederek tüm sınavları ertelemesine sert tepki gösterdi.

“ANTİDEMOKRATİK ANLAYIŞIN GÖSTERGESİ”

Yaşananların antidemokratik ve dayatmacı bir anlayışın göstergesi olduğunu belirten Bengihan, Kamu Görevlileri Yasası’na işaret ederek, kamuda en çok üyeye sahip sendikaların görüşü alınmadan yapılan bu değişikliği eleştirdi.

İşte Bengihan’ın açıklaması:

"Kamu görevlilerinin atanmalarını, terfilerini, nakillerini, istifalarını ve tüm disiplin işlemlerini tarafsız ve bağımsız bir organ olarak objektif kıstaslar çerçevesinde yerine getirmek üzere yasa ile kurulan Kamu Hizmeti Komisyonu ile kamuda örgütlü ve yetkili sendika olarak bugüne kadar sağlıklı bir işbirliği içerisinde hareket ettik. Kamu Hizmeti Komisyonu’nun;  Sınav Tüzüğünde yapılan değişiklikleri gerekçe göstererek dün almış olduğu bir kararla tüm sınavları ertelemesi antidemokratik ve dayatmacı bir anlayışın göstergesidir. Kamu Görevlileri Yasasına göre kamuda en çok üyeye sahip iki sendikanın temsilcileri, Sınav Kurulunda yer alarak sınav tüzüğünün hazırlanmasına ve değiştirilmesine katkı koymakta, yapılan sınavlarda gözlemci bulundurmaktadır.  Sendikaların görüşü alınmadan tüm sınavların ertelenmesi kararı uzun bir süreden beri sınava hazırlanan kamu görevlilerinin motivasyonunun düşmesine neden olurken, yaş haddinden emekli olacak olan çalışanlar telafisi mümkün olmayan mağduriyet yaşayacaklardır."

Editör: TE Bilisim