Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Milletvekili Hasan Küçük, “Eğitim üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum, yapanların da sınıfta kaldığını gördük. Bir öğretmenin de böyle düşündüğünü sanmıyorum. Şu an tartışılan zemin doğru değil. Sendikalar nelere karşı olduklarını kamuoyuna açıklasınlar. Sayın Bakan (Nazım Çavuşoğlu) art niyetli değildir. Zaten böyle bir şey varsa bizler el kaldırmayız. Böyle bir kaosa toplumun ihtiyacı yok” diye konuştu.
“EĞİTİMDE BAZI PROBLEMLER HASIRALTI EDİLMİŞ”
Öğretmenler Yasası’nda yapılan değişikliği BRT’de değerlendiren Hasan Küçük, “Eğitimde bazı talepler problem olarak duruyor. Bunların çözümü için köklü reformlar yapmak gerekiyor. Eğer varılan uzlaşılar hasır altı edilirse, yıllarca yapıldığı gibi çözüm de ertelenir. Artık bunlar bizi kurtarmıyor. Bütün taraflar bugün bundan şikayetçi. Halkın seçilmiş olan bizlerden beklentileri vardır. Bir ülkenin kalkınması eğitimde yapılacak köklü değişikliklerle gerçekleşir. Köklü değişiklik yapmadan olur mu?  Olursa işte bugünkü durum olur” ifadelerini kullandı.
“EĞİTİM KENDİ KAYNAĞINI OLUŞTURUR”
Eğitim sistemine yönelik mesajlar veren UBP Milletvekili Küçük, “Eğitimde kaynak bulamıyoruz’ eleştirilerine katılmıyorum. Eğitim kendi kaynağını kendi içerisinde oluşturabilecek bir dinamiktir. Gençlerimizi dünya standartlarında yetiştirmek, gelişmelere bağlı olarak eğitimimizi mobilize etmek zorundayız” dedi.
“ZİYARETLERDE BULUNACAĞIM”
Hasan Küçük, “Ben de öğretmenlikten geldim, özelde ve devlette çalıştım. Burada esas sorun yasaysa bunun üzerinde karşı oldukları noktaları halka açıklasınlar.  Öğretmen çalışma saati mi, yoksa hizmet içi eğitim mi veya A ya da B tipi öğretmen modeli mi sorun? Çıksın bunu net şekilde açıklasınlar, halk net şekilde öğrensin. Bu konuda ben de ziyaretlerde bulunacağım” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi