Aşılı aşısız herkes antijen testi yaptırmak zorunda, ücreti Türkiye’de ödeniyor

KITSAB Başkanı Orhan Tolun, aşılı aşısız Türkiye’den gelen herkesin antijen testi yaptırmak durumunda olduğunu, ücretinin de Türkiye’de yatırıldığını anlattı.

“Turizmi açtık diyorlar ama fiilen durum bu değil, açmadık” diye konuşan Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Orhan Tolun, aşılı aşısız Türkiye’den gelen herkesin antijen testi yaptırmak durumunda olduğunu, ücretinin de Türkiye’de yatırıldığını anlattı.

“NAKİT KABUL EDİLMİYOR, BİLETE DAHİL EDİLİYOR, YOLDA KALANLAR VAR”  

Kanal T’de konuşan Orhan Tolun, konu hakkında şöyle dedi;

“Bulaşıcı Hastalıklar Yüksek Kurulu sayıştay salonunda toplantı yaptı. O sırada da acenteler bizi aradı, mesajlar geliyor… Dediler ki havaalanında Sabiha’da yeni bir uygulama başlatıldı: KKTC’ye uçacak kişilerin de mutlaka KKTC’de yaptıracakları antijen testi ücreti olan 200 TL’yi ödemesinin yapılmaması durumunda uçamayacağı söyleniyor ve bu uygulama yapılıyor. Orada, Türkiye’de bir bankaya ödeme yapılıyor… 200 TL. O hesap buraya ait. Maliye Bakanlığı’na bağlı olmalı.. Bu bilet parasına dahil edilecek. Oradan acente sahipleri naklediyor bunu ve biz başka kaynaklardan da doğruladık. Aşısı olan, olmayan ne olursa olsun bunu yaptırmak durumunda KKTC’ye gelecekse… Turizmi açtık diyorlar ama durum bu, uygulama bu… Yani turizmi açtık deniyor ama açmadık. Acente sahipleri bir çok yolcunun kaldığını söylüyorlar. Üstelik orada nakit de kabul edilmiyor”

Editör: TE Bilisim