Kıbrıs Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Omac Cin kamuda yaz kıs tek mesai sistemini desteklediklerini söyledi.

Kanal T’de yayınlanan Hayata Dair programında Gökçe Örnekal’ın sorularını yanıtlayan Kıbrıs Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Omac Cin, “Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın hazırlattığı kapsamlı Elektrik Raporu'nu hükümet, muhalefet ve de basın toplantısı aracılığı ile kamuoyuna duyurduk Bilim insanlarının hazırladığı rapora göre mevcut kurulu elektrik üretim gücümüz tam kapasite çalışsa bile önümüzdeki 2-3 yılda doğacak talep artışı ile yine yetersiz kalacaktır” dedi.

TEMİZ ENERJİ KAPASİTEMİZ ARTACAK

Omac Cin, “elektriğin enterkonnekte olarak kablo ile getirilmesi hem artan elektrik ihtiyacımızı karşılayacak hem de asıl önemli olan solar sistemle üreteceğimiz elektriği çok daha fazla üretebilme kapasitesine sahip olacağız. Ürettiğimiz ihtiyaç fazlamız olan kısmını da diğer ülkelere satabileceğiz” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Omac Cin, “Türk Devletleri Ticaret Odaları Birliği’ne gözlemci üye olarak kabul edilen Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın amacı, bu ülkelerle ekonomik işbirliği imkanlarını kullanarak ülke ekonomimizin büyümesine katkıda bulunmaktır” diye konuştu.