Hakikat’in konuğu CTP Milletvekili Devrim Barçın, Doğal Afetlere Yönelik Mali Yardım ve Hazırlık Yasa Önerisihakkında değerlendirmelerde bulunarak, maaş kesintilerinin piyasayı daraltacağını savundu ve kayıt içinde bulunan ekonominin cezalandırılır gibi bir vergi sistemi ile kayıtdışılığa itileceğini savundu.

Maaş kesintisi noktasında itiraz dilekçeleri için resmi gazetede yayımlanması gerektiğini vurgulayan Barçın, “2023 yılı deprem sonrası yeterli yerlere yeterli kaynak ayrılmadığı için bir acil ihtiyaç ortaya çıktı, kimse bunu inkar etmiyor. Bir kaynak yaratma ihtiyacının gerekliliğine CTP olarak biz de inanıyoruz. Ama bu geliri yaratırken şunu net bir şekilde ortaya koyduk, piyasayı daraltıcı ilişkileri ön gören düzenlemeleri yapmamız gerekir diye söyledik” dedi.

EKONOMİYİ DARALTMADAN ÖNLEMLER ALINMALI

Barçın,  “Öyle bir vergilendirme sistemi yapıldı ki her türlü ekonomik ilişkiye vergi konduğu için devletin 2023 öngördüğü gelirlerde sapma olacak ve bu da bütçe açığınızın büyümesine neden olacak” ifadelerine yer veren Barçın, Ekonomiyi daraltmadan önlemler alınması gerektiğini belirtti. Piyasa ekonomisinin daralması halinde ön görülen bütçeye dahi ulaşılamayacağını da ekledi.

DEĞİŞİKLİK ÖNERİSİNİN BİLE DEĞİŞİKLİK ÖNERİSİ SUNULDU

Hükümetin yasa üzerinde sürekli değişikliğe gitmesini ise Barçın, şu sözlerle eleştirdi,  “Değişiklik önerisi veriyorlar ve bizim uyarımız üzerine bir daha değiştirme ihtiyacı duyuyorlar genel Kurul Yasa yapma yeri değildir. 10-12 maddelik yasada değişiklik önerisi verdiler,  değişiklik önerisi verdikleri 6 maddenin de değişikliğinin değişiklik önerisini verdiler. Bu kadar kepaze bir durumda yasama organını bu hale getirdiler.”