Güney Kıbrıs Rum Yönertimi (GKRY) açık kaynaklarda 16 Temmuz 2021 günü saat 03.30'da Pirgo Kuzeyinde GKRY karasularında bir tekneye aslı olmayan şekilde KKTC Sahil Güvenlik Komuntalığı hemileri tarafından 4 el ateş açıldığı bilgisi yeralmıştır.

 KKTC Sahil Güvenlik Komuntanlığıbirimleri KKTC Egemenlik alanında ve karasularında düzensiz göçmen dahil her türlü yasadışı faaliyeti önlemye yönelik görevine devam etmektedir.

Yine bu kapsamda,alınan bir ihbar neticesinde KKTC Sahil Güvenlik Komuntalığı gemileri Güzelyurt Körfezinde gece yarısından itibaren keşif ve gözetleme seyrine başlamış. Karasularımızda gece 03.35'te Koruçam burnu 10 mil güney batısında tanımlanamayan bir tekne tespit edilmiştir. Teknenin kimliğini tespit etmek üzere Tekneye doğru yöneilmesi sonrasında bahse konu olan tekne yüksek süratle GKRY karasularını geçmiş ve Pirgo bölgesine gittiği izllenmiştir.

Bu faaliyet sürecince KKTC Sahil Güvelik Komuntalığı gemileri, yanlı haberde bahsedildiği şekilde,kendi karasuları dışına çıkmamış, herhangi bir tacizde bulunmamış ve kesinlikle ateş açmamıştır. 

Bu haberde, her zaman olduğu gibi Rum tarafınca olmayan bir olayı senaryoya dönüştürerek yıllardır Kıbrıs Türk Halkına karşı yürütülen menfi politika ve uygulamamnın bir devamı olarak kullanıldığı başka bir örneği yalan haber olarak hafızlarda yer alacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyulurur.