Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi yeni kararları duyurdu. Yeni kararlara göre karantina süreleri yeniden düzenlendi. Koronavirüs pozitif kişi ile temas eden tam aşılı kişiler, semptom takibi yaparak  maskeli olarak güncel hayatlarına devam edecek. Bu kişiler semptomları olmaması halinde 5. gün ,semptomları olması halinde  daha erken antijen  testlerini yaptıracak.

Sağlık Bakanlığı, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından alınan kararları açıkladı.

45/2018 Bulaşıcı Hastalıklar Yasası Kapsamında Toplanan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi Tarafından Alınan Kararlar

  • Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından alınan ve aşağıda belirtilen kurallara uyulmaması halinde 45/2018 Bulaşıcı Hastalıklar Yasası 43 (6) maddesi uyarınca cezai işlem uygulanacak.
  • Uygulanacak kurallar İlçe Emniyet Kurulları, belediyeler ve Polis Genel Müdürlüğü tarafından denetlenecek.

Açıklanan yeni kararlara göre;

  • Yaşlı bakım evlerini ziyaret edecek kişiler son 24 saatlik covid-19 testlerini ibraz etmek zorundadırlar.
  • Mevcut koşullar dikkate alındığında karantina sürelerinin yeniden düzenlenmesine karar verilmiştir. Buna göre Covid 19 pozitif kişi ile temas eden tam aşılı kişiler (jansen için 2 doz diğerleri için 3 doz) semptom takibi yaparak  maskeli olarak güncel hayatlarına devam edecektir.Bu kişiler semptomları olmaması halinde 5. gün ,semptomları olması halinde  daha erken antijen  testlerini yaptıracaklardır.
  • Eksik aşılı veya aşısız kişiler ise 7 gün izole olacak ve 7.günün sonunda PCR testini yaptıracaklardır.Sonucun negatif olması durumunda izolasyonları sona erecektir. Pozitif olması halinde pozitif hasta takip süreci başlayacaktır.

kararlar.docx