Türkiye’de 7,4 şiddetinde 10 ili etkileyen depremle ilgili düzenlenen kriz masası toplantısı devam ederken Cumhurbaşkanı Tatar açıklamalarda bulundu.
Sivil savunma başkanlığı organizasyonuyla deprem bölgesine 30 personel, 8 araç, gönüllüler ve Girne Akut’un girişimiyle 7 personel ve 1 araç intikal edecek. 

Personel ve araçlar saat 12.00’de Girne Limanı’ndan hareket edecek ve AFAD ile irtibat halinde deprem bölgesine intikal edecek.
Adıyamanda bulunan İsias Hotel’de arama ve kurtarma çalışmalarında bulunmak üzere 10 personel ve 500 kg arama kurtarma malzemesi gönderilecek.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın yaptığı açıklamaya göre Gaziantep’te bulunan KKTC’li sporcu kafilesi emniyetli bölgeye alınmış olup KKTC’ye gönderilmeleri için devam ediyor. Adıyaman’da bulunan sporcu kafilesindeki öğrenci ve öğretmenlerimize yönelik olarak da çalışmalar devam ediyor. Bu arada sporcu kafilesinin öğrenci ve öğretmen ailelerinden 2’şer kişinin Adıyaman’a gönderilmeleri için uçuk temin edilmesine yönelik çalışmalar da devam ediyor.