Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı Güven Bengihan, yapılan zamlara karşı farklı kitleler halinde yapılan eylemlerin toplumu bölüp parçalayacağını ifade ederek, “yapılanlara dur demek için hep birlikte büyük bir tepki vermemiz gerekir” dedi.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, yapılan zamlara karşı Cumartesi günü başlatılan “zam ateşi” eylemini değerlendirdi.

Ülkede herşeyin insafsızca ve vicdansızca zamlandığını ve bu zamların toplumu yoksulluğa götüreceğini ifade eden Bengihan, “asgari ücretli evinin elektriğini ödemek için, arabasına benzin koyup işe gitmek için çalışıyor. Durumun özeti budur. Başbakan Faiz Sucuoğlu “geleceğe yürüyoruz” demişti, o konuda çok doğru söyledi, geleceğe yürüyoruz çünkü arabalarımıza benzin koyamıyoruz” dedi.

“Cumartesi günü zam ateşi diye başlattığımız bu mücadele ile ülkenin içinde bulunduğu bu ekonomik sıkıntılara ve zamlara dur dememiz gerektiğine dikkat çekmeye çalıştık” diyen Bengihan, sadece KTAMS’ın birkaç sivil toplum örgütünün desteği ile eylem yapması yeterli olmaz. Tüm sivil toplum örgütleri, sendikalar siyasi partiler ve halkın katılımı ile yapılanlara dur demek için büyük bir tepki vermemiz gerekir, bu yüzden bu ateşi yaktık” dedi.

“Önümüzdeki günlerde de protestoları devam ettirmek kaçınılmazdır” diyen Bengihan, “ayrı ayrı kitleler olarak eylem yapmak bizi böler parçalara ayırır esaslı bir eylem ve tepki olmaz. Bu hükümet koltuk derdindedir. Hükümete sorumluluklarını hatırlatmak bizim boynumuzun borcudur. O yüzden birlikte hareket etmemiz gerekir. Ya hep beraber ya hiç birimiz” ifadelerini kullandı.

KIBRIS POSTASI