Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Hayat Pahalılığının (HP) iki ayda bir güncellenmesi konusunda yasal düzenlemenin “olmazsa olmazları” olduğunu ifade etti.

Halkın alım gücü her geçen gün düşüyor.

Zamlar karşısında alternatif çözümler, öneriler de geliyor.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Hayat Pahalılığı ödeneğinin iki ayda bir güncellenmesi taleplerinin olmazsa olmaz olduğunu dile getirdi.

Kıbrıs Türk halkının kurumlarına güvenmediğini, bunun sebebinin ise bir söylediğinin diğeri ile uymayan hükümetler olduğunu iddia etti.

Güven Bengihan, “Zam ateşine karşı mücadelemizi başlattık. Alım gücünün korunması ile ilgili halkın tüm kesimlerini kapsayan, dar ve sabit gelirliler, asgari ücretliler, emeklileri, kamu çalışanlarını, bu pahalılık karşısında iki ayda bir HP ödeneğinin verilmesi için yasal düzenlemenin olduğunu, bunun da olmazsa olmaz bir talebimiz olacağını belirtmek isterim…” dedi.

“HARAMİ KILIKLI MARKETÇİLERE CAYDIRICI CEZA GEREK”

Genç tv’de konuşan sendika başkanı Güven Bengihan, sözlerine şöyle devam etti; “Hem TL’nin döviz karşısında kaybından hem pandemiden kaynaklı daralmadan zaten halk ve bu ülkedeki ekonomik örgütler, esnaf, iş insanları büyük sıkıntılar yaşıyor, işsizlik artıyor ve siz yapılan zamlarla hayatı daha da çekilmez kılıyorsunuz. Hükümetin bu sıkıntılara, alım gücünü koruması gerekir pahalılaşmaya dur demesi gerekir. Harami kılıklı patronlara, market patronlarına caydırıcı ceza verilmesi gerekir…”

Editör: TE Bilisim