CTP milletvekili adayı Mahmut Kanber, kendi ayakları üzerinde duramayan toplumların yok olup gitmeye mahkum olacağını belirterek, “Kıbrıs Türk toplumu artık önüne bir plan koyup, bedelini ödeyip, yeni bir düzeni yaratmak zorundadır. Taşıma suyla değirmenin dönmeyeceği çok açık” dedi.

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Başkanı ve CTP Milletvekili Adayı Mahmut Kanber, pandemi döneminde 5 bin iş yerinin kapandığını, 40 binden fazla insanın işsiz kaldığını ancak hükümetlerin bunu sadece seyrettiğini söyledi. Esnafın borç batağında olduğunu belirten Kanber, “bu hükümetten bir şey bekleyecek hiçbir sebebimiz yok” dedi.

“HALKIN KARNI DOYMUYOR”

Üreten toplumun önemine değinen Kanber, esnafın bitirildiğini, devletin yardım elinin uzanmadığını ve hükümet edenlerin önceliklerinin ‘külliye’ olduğunu vurguladı.

Kanber, “halk zamlar altında ezilirken hala daha yemede içmede olan hükümet ortakları ortaya çözüm planı koyacağına umut tacirliği yaparak, ‘umutsuzluğa kapılmayın’ demekle yetiniyor. Halkın karnı bu boş sözlerle dolmuyor beyler” dedi.

“KIBRISLI TÜRKLERİ KARANLIK ODAYA HAPSETTİLER”

Halkın artık bir gün daha bekleyecek sabrı kalmadığını belirten Kanber, gençliğin ülkeden göç ettiğini, beyin göçünün yaşandığını ve savaş yıllarındaki gibi herkesin canını kurtarmaya baktığını ifade etti.

“Kendi vatanında gelecek göremeyen gençlere ‘gitmeyin’ demeye yüzü olmayanlar, ayrılıkçı politikalarla Kıbrıslı Türkleri karanlık bir odaya hapsetti” diyen Kanber, 23 Ocak seçimlerinin çok önemli olduğunu ancak ülkede yaratılan tahribatın altından kalkmanın kolay olmayacağını vurguladı.