Türkiye ile mali protokol hazırlıklarının KKTC cephesinde sürdüğünü, bunu Türkiye ile çalışma safhasına taşımak üzere çalıştıklarını Kıbrıs Postası'na açıklayan Maliye Bakanı Sunat Atun, hükümet olarak 2022 için hem 1 hem de 3 yıllık "ekonomik planlama" hazırlığında olduklarını, tüm paydaşlarla da yakında bir araya gelerek görüşeceklerini kaydetti...

Türkiye’den kablo ile elektrik konusunu önemseyen bir isim olduğunun hatırlatılması üzerine ise Sunat Atun, “Kablo projesinden vazgeçemeyiz. Bunu hep söylüyorum. Yanı başımızda anavatanımız devasa bir enerji ölçeği. Bunu nakletmek, aklın gereği… Bu masadan kalkmış değil…” dedi.

“TÜM DÜNYADA ENFLASYON REKOR ÜZERİNE REKOR KIRIYOR”

Tüm dünyada pandemi ile birlikte Rusya-Ukrayna savaşı konusunda büyük bir ekonomik krizin olduğunu, bunun adeta bir buhran olduğunu dile getiren Sunat Atun,  “Şunu görmemiz lazım ki tüm dünya ve biz de ciddi bir kriz süreci içindeyiz. Dünya tarihinde nadiren bu iki kriz üst üste geldi… Merkez Bankaları da giderek enflasyona doğru rekorlar kırılıyor. İçinden geçtiğimiz kolay bir süreç değil… Bilinçli hareket etmeliyiz.” diye konuştu.

TÜRKİYE İLE MALİ PROTOKOL HAZIRLIKLARI…

Türkiye ile mali protokol hazırlıklarının KKTC cephesinde sürdüğünü, bunu Türkiye ile çalışma safhasına taşımak üzere çalıştıklarını da soru üzerine sözlerine ekleyen Maliye Bakanı Sunat Atun hükümet olarak da 2022 için hem 1 yıllık hem 3 yıllık ekonomik planlama hazırlığında olduklarını, tüm paydaşlarla da yakında bir araya gelerek görüşeceklerini kaydetti.