Ulusal Birlik Partisi Parti Meclisi Üyesi ve Kalkınma Bankası Asbaşkanı Mehmet Aktunç, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin güçlü ve diri bir UBP’ye ihtiyacı vardır. Ülkede sorunların çözümü UBP’nin kendi içerisinde birlik olduğu dönemlerde daha kolay olmuştur. Bizde bu bağlamda Genel Başkanımız, Başbakan Ünal Üstel’in etrafında kenetlenmiş durumdayız. Hükümet elinden geleni yapıyor ve başarılıdır” dedi.
Kanal T’de katıldığı Gazete programında Mahmut Doğan’ın sorularını yanıtlayan Aktunç, “Deprem ve Diğer Afetlere Yönelik Mali Yardım ve Hazırlık Yasa Önerisi” noktasında hükümete tam destek verdi. 
MUHALEFET YAPICI DEĞİL YIKICI
“Maaşlardan yapılması planlanan kesinti iyi anlatıldığı takdirde halk tarafından olumlu karşılanacaktır” ifadelerini kullanan Aktunç, muhalefetin tutumuna da tepki gösterdi. “Muhalefet sadece eleştiriyor ancak iş taşın altına elini koymayı gelince geri çekiliyor. Yapıcı muhalefet değil yıkıcı muhalefet yapıyorlar. Bu zamanda birliğe ihtiyaç vardır” diye konuştu.
DÖVİZ KREDİSİNE KAPIYI KAPATTIK
Kalkınma Bankası’yla ilgili de önemli mesajlar veren Aktunç, “artık fizibıl olmayan projelere kredi vermiyoruz. Döviz ile kredi kapısını da kapattık. Şu ana kadar sadece geliri Sterlin olan ve bize belgeleyen bir kişiye verdik. Ancak biz ne zaman ki geri ödenmeyen kredilerin tahsilatını büyük oranda gerçekleştiririz o zaman kendimizi başarılı sayarız” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi