Girne Amerikan Üniversitesi Milenyum Senato Salonu’nda Girne Bölgesi’ndeki ebeveynlerin ve bölge halkının katıldığı söyleşide, konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ayşe Işık Gürşimşek, Prof. Dr. Sibel Dinçyürek, Prof. Dr. Nergüz Bulut Serin bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Etkinlikte, Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan “Mutlu Çocuklar Anne-Baba El Kitabı” katılımcılara ücretsiz olarak dağıtıldı. Beyarmudu’nda başlayan Mutlu Çocuklar Ebeveyn Söyleşileri sırasıyla Mağusa ve Güzelyurt’ta gerçekleşmişti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar etkinlikte yaptığı konuşmada, Mutlu Çocuklar Anne-Baba El Kitabı’nı hazırlayan ve söyleşiyi gerçekleştiren Prof. Dr. Ayşe Işık Gürşimşek, Prof. Dr. Sibel Dinçyürek ve Prof. Dr. Nergüz Bulut Serin’e teşekkür etti.

Sibel Tatar, 3 akademisyenin katkılarıyla yıllarca kullanılacak bir kitabın ortaya çıktığına dikkat çekerek, yapılmakta olan söyleşiler ve dağıtılan kitap sayesinde bilgilerin ebeveynlere aktarıldığını vurguladı

Sibel Tatar, kitap ve söyleşinin öğretmenlere, ebeveyn, büyük anne ve büyük babalara kısaca çocuğa dokunan, yakın olan herkese büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Sibel Tatar, ücretsiz dağıtılan kitabın söyleşisine, ileride çocuğu olacakları, çocuk ve torun sahiplerini davet etti.

Sibel Tatar, en değerlilerden bir tanesi olan ve üzerinde çalışmakta oldukları " Özel Gereksinimli  Mutlu Çocuklar Ebeveyn El Kitabının da çok yakın bir zamanda basılacağı bilgisini  paylaştı.

1 Haziran Dünya Çocuk Günü öncesinde güzel bir farkındalık etkinliği gerçekleştirildiğine işaret eden Sibel Tatar, projenin Cumhurbaşkanlığı himayelerinde hazırlanan projelerin içinde en değerlilerden bir tanesi olduğunu kaydetti.

Editör: Haber Merkezi