Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Meclis Üyesi, Ziraat Mühendisi İzlem Nizam BRT ekranlarında yayınlanan ve Gizem Davulcu’nun hazırlayıp sunduğu ‘Ticari Açıdan’ adlı programa katıldı.
Nizam ülke olarak bir tarım politikasına sahip olmadığımızı özellikle de tarımda plansızlığın bu ülke için büyük bir eksiklik olduğunu belirtti. 
Azalan tarım toppraklarının önemine vurgu yapan İzlem Nizam, İmar yasasının üzerini çizdi.
Ülke topraklarımızın %42 oranında (tarım topraklarının da içinde olduğu) yabancı yatırımcılara satışının yapıldığı söylendiğini belirten Nizam, bunun çok büyük bir rakam olduğunu ve bu alanlara girenlerin de inşaat sektörü olduğunu ve kaybedilenin de tarım toprakları olduğunu belirtti.
Nizam bir an önce tarım topraklarının korunmaya alınmasını ve hükümetin bu konuyu da ciddiyetle ele alması gerekmektedir, dedi.

‘Hal Yasası’na mutlulukla bakamıyoruz 
‘Hal Yasası’nın geçtiğini ama ideal bir şekilde hayata geçmediğini söyleyen Nizam , yasanın tüzüklerinin bile halen hazırlanmadığını belirtti.
Nizam, ‘Hal yasası’ geçmesi ile  söylenen;  ‘kayıt altına aldık, herşey yolunda, insan sağlığını sağladık, ucuzluk gelecek’ gibi söylemler yerinde değildir tamamen popülist politikalardır, dedi.
Tüzüklerin de çalışılması evresinde çok dikkatli çalışmak gerektiğini belirten Nizam,  tüzüklere bırakılmış çok önemli konular vardır bu nedenle de  ‘Hal  Yasası’na çok da mutlulukla bakamıyoruz, dedi.
‘Yap, işlet, devret’ usulü ile devredilecek
Nizam ‘Hal Yasası’nın içerisinde geçen  maddelerden birinin ‘Yap, işlet, devret’ usulü ile yapılacağını  ve ne yazık ki bu ihalenin de ülkeden birine verilmeyeceğini, adresin belli olduğunu ama bunun olmaması için her türlü mücadeleyi de vereceklerini belirtti.
El-Sen’e yapılan saldırıya da vurgu yapan Nizam, Sendikalara saldırılmasının doğru olmadığını belirtti. Kendi ülkemizin insanına değer verilmesi gerektiğini, hükümetin de  kendi insanına karşı durmaması gerektiğine vurgu yaptı. Özelleştirme politikasının kabul edilemeyecek bir gerçek olduğunu söyleyen Nizam, günümüz şartlarında  mücadelenin her alanda gerekli olduğunu, var olabilmemiz için de vazgeçmemiz gerektiğini sözlerine ekledi.