Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Eski Eserler ve Müzeler Dairesi 18-24 Mayıs Müzeler Haftası dolayısı ile bazı etkinlikler düzenliyor.

Etkinlikler kapsamında Mağusa’da bulunan Şömineli Ev’de Gazi İlkokulu öğrencilerine yönelik Seramik Atölyesi kurularak öğrencilere Seramik sanatçısı Zeka Mazhar eşliği’nde etkinlik düzenlendi.

Müzeler Haftası kapsamında Lefkoşa’da ise Gönyeli İlkokulu öğrencileri’ne yönelik drama etkinliği yapıldı. Taş Eserler Müzesi’nde başlayıp, Saçaklı Ev’de son bulan etkinlikte Drama Öğretmeni İpek Denizli önderliğinde “Taşlara Dokunuş” adlı Drama Etkinliği düzenlendi.

Mağusa’daki etkinliği yerinde ziyaret eden Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, öğrencilerle birlikte etkinliklere katılarak, gençlere müzeciliğin öneminden ve ülkemiz kültüründen bahsetti.

Gençlerin tarihini bilmesi gerektiğini ifade eden Ataoğlu, bu tür etkinliklerin tüm okullara yayılması için çalışma yaptıklarını da belirtti.

18 – 24 Mayıs 2023 Müzeler Haftası Etkinlik Programı

- 23 Mayıs 2023 Salı

Saat: 10.00 -12.00 Yer: Güzelyurt

Güzelyurt Tren İstasyonu Müzesi’nde

gerçekleşecek restore edilen Lokomotif’in açılışı ve Lefke Avrupa Üniversitesi ile Kurtuluş İlkokulu öğrencileri ile Yrd. Doç Dr. Ferda Kömleksiz eşliğinde drama etkinliği

Saat: 14.00 -15.00 Yer: Güzelyurt

Güzelyurt Atatürk Kültür Merkezi’nde Yrd. Doç Dr. Ferda Kömleksiz’in İlkokul öğretmenlerine ve öğretmen adaylarına yönelik “Etkinliklerle Müze Eğitimi” sunumu ve “Etknliklerle Müze Eğitimi Kitabı” tanıtımı ve dağıtımı

Saat:15.00 -16.00 Yer: Güzelyurt

Güzelyurt Arkeoloji ve Doğa Müzesi’nde Sunuma katılan öğretmenlere yönelik “Müze Eğitimi Uygulaması” Oryantasyonu