Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay arasındaki görüşme tamamlandı.

Görüşme sonrasında Tatar ve Oktay, ortak bir basın açıklaması yaptı.

OKTAY: BU YANGIN HEPİMİZİN YÜREĞİNİ YAKTI

Oktay, yaptığı basın açıklamasında Mersinlik’teki yangınla ilgili olarak, “Aynı Marmaris’teki yangın gibi bu yangın da hepimizin yüreğini yaktı” ifadelerini kullandı.

Yangın söndürme helikopterleriyle ilk müdahalelerin yapıldığını ve tüm ekiplerin çok yoğun çalışma temposunda olduğunu gördüklerini belirten Oktay, “İki helikopterimiz de bugün müdahaleye katıldı. Herkesin çalışmasından son derece mutluyduk” açıklamasında bulundu.

Oktay, başta KKTC olmak üzere Doğu Akdeniz’de önümüzdeki günlerde fikir ve amaç birliğiyle adım atıp değerlendireceklerinden bahsetti.

“EGEMENLİĞİN PEKİŞTİRİLMESİ İÇİN DESTEĞİMİZ TAMDIR”

Her fırsatta KKTC’nin güçlenmesini istediklerini dile getirdiğini söyleyen Oktay, “Egemenliğin pekiştirilmesi için desteğimiz tamdır” dedi.

Oktay, Kıbrıs Türk halkının Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanı seçerek özgürlükten yana tutumunu gözler önüne serdiğini belirtti.

Mevcut politikalarının Güney Kıbrıs’ın hayalet ideolojisi ile sürekli gölgelendirilmeye çalışıldığından bahseden Oktay, konuyla ilgili açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Rum tarafı politikamızı yok saymaya çalışmakta ve gerçeklerin üstünü örtmeye çalışmaktadır. Bizim toprağımız ve KKTC toprağını bize verin biz size havaalanı açalım diyorlar. Bu açık gözlülüğe ve fırsatçılığa müsaade etmeyiz.”

“TÜRKİYE’NİN KKTC’YE DESTEĞİ TAMDIR”

Oktay, bu yolda Türkiye’nin KKTC’ye desteğinin tam olduğunu belirterek, “Karalama ve sindirme çalışmaları bizi yıldıramaz. KKTC’nin yalnız olmadığını gösterdik” dedi.

Editör: TE Bilisim