Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, ülkede yaşanan trafik kazaları ile ilgili sosyal medya hesabından tepkisini dile getirdi.

Şenkul, alkol ve uyuşturucu madde etkisindeki insanların trafikte terör estirdiğine değinerek, “1990’larda ZZ plakalı araçların yarattığı terörü şimdi ülkeye geldikten kısa süre sonra ya kiralanan ya da satın alınan lüks araçlar yaratıyor” ifadelerini kullandı.

Şenkul’un tam paylaşımı şu şekilde:

“Ülkemizde resmen trafik terörü yaşanıyor dostlar… Polisimiz kontrol yapıyor, ceza yazıyor ama bu terörün hızı kesilmiyor. Bu konu merkezi idarenin ivedi çözüm üretmesi gereken noktayı çoktan aştı. Çarşı’da kaldırımda veya Semih Sancar Caddesi'nde otobüs durağında biri olsaydı muhtemelen canından olurdu. Alkol ve uyuşturucu madde etkisi altında olan insanlar trafikte terör estiriyor. Daha fazla can ve mal kaybına uğramadan buna dur denmeli. 1990’larda ZZ plakalı araçların yarattığı terörü şimdi ülkeye geldikten kısa süre sonra ya kiralanan ya da satın alınan lüks araçlar yaratıyor. Buna dur demek için daha ne olması bekleniyor anlamış değilim.”

Editör: Haber Merkezi