Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, 8-13 Haziran tarihleri arasında Girne Mete Adanır Stadı’nda düzenlenecek olan konserler ile ilgili açıklama yaptı. Federasyona elektriğin ödenemeyeceği için gece maçı vermeyin dedikleri statta altı gün arka arkaya konser yapılması için birilerine peşkeş çekildiğini ileri süren Sertoğlu, iki asgari ücret karşılığında stadın organizasyona verildiğini duyduklarını aktardı.

“Birbirinden ünlü 6 sanatçı ve organizatörleri gelip milyonlarca lira para kazanacak ve devlet hiçbir şey kazanmayacak. Sadece 2,5 – 3 milyonluk kazık devlete kalacak. Sadece devlete değil, ülke gençliğine ve spora da kazık atılıyor” açıklamasını yapan Sertoğlu, konunun takipçisi olacaklarını vurgularken “Bu gençliğe, bu kulüplere, futbolumuza ve bize bu adiliği yapan kimse derhal ortaya çıktın” ifadelerini kullandı.

SERTOĞLU: METE ADANIR STADI ŞİMDİ BİR CİNAYETİN ARİFESİNDE

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun konu ile ilgili açıklaması şu şekilde:

“Spor protokolüne girmesini beklediğimiz, zemini değişmesi gereken, çatısı değişmesi gereken ancak protokole giremeyen, Maliye Bakanlığı’nın spor fonuna el koymasıyla devletin de bir türlü yapamadığı Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadı. Şimdi bir cinayet arifesinde.”

“BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ”

“Gece maçı vermeyin, elektriğini ödeyemeyiz” dedikleri, bizim de bu karara saygı duyup gece maçı vermediğimiz Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadı. Doğan Türk Birliği, Türk Ocağı Limasol ve Girne Halk Evi gibi Girne’nin üç köklü kulübünün maçlarını oynadığı, tarih boyunca birçok büyük takımı ağırlayan, finallere ev sahipliği yapan stat 6 gün arka arkaya konser yapılması için birilerine peşkeş çekildi. Bunu kim yaptı? Neden yaptı? Karşılığında ne aldı? Kafamızda çok soru var.”

“NEREDEN BAKSANIZ 2,5 – 3 MİLYONLUK ZARAR”

“Konser için binlerce bilet satıldı. 6 gün sürecek bir organizasyon, bir gün önce sahne kurulacak, bir gün sonra sahne sökülecek, etti 8 gün. 8 gün boyunca “elektriğini ödeyemeyiz” denilerek bizlere yaktırılmayan ışıklar saatlerce yanacak. Binlerce kişi stadın zeminine girecek; kola içecek, bira içecek, eller havada zıplayacak. Bütün yiyecek içecek zemine dökülecek. Nereden baksanız 2,5 – 3 milyonluk zarar.”

“SADECE DEVLETE DEĞİL, ÜLKE GENÇLİĞİNE VE SPORA DA KAZIK ATILIYOR”

“Bunun karşılığında da devlet 1 asgari ücret alacak, tabi biz bağırınca 2 asgari ücret olduğunu duyduk. Onu da almayın, sırf para aldık diye kendinizi bununla savunacağınızı zannetmeyin.

Gerçekten yazıktır ve günahtır. Birbirinden ünlü 6 sanatçı ve organizatörleri gelip milyonlarca lira para kazanacak ve devlet hiçbir şey kazanmayacak. Sadece 2,5 – 3 milyonluk kazık devlete kalacak. Sadece devlete değil, ülke gençliğine ve spora da kazık atılıyor. Doğrudan devlet kazanmayacak ama birilerinin bu işten bir şeyler kazanacağı kesin. Takipçisi olacağız.”

“BU ADİLİĞİ YAPAN KİMSE DERHAL ORTAYA ÇIKSIN”

“Şimdi bu gelirden kim cukkasını doldurdu? Siyasetçi ise siyasetçi, bürokratsa bürokrat hemen ortaya çıksın. Bu gençliğe, bu kulüplere, futbolumuza ve bize bu adiliği yapan kimse derhal ortaya çıksın. Eğer çıkmazsa, ortaya çıkana kadar hergün konuşmaya ve bunun hesabını sormaya devam edeceğiz. Saygılarımla.”

Editör: TE Bilisim