Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısı ile ülke ekonomisine ve iş hayatına emekleriyle yön veren kadınları ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısı ile ülke ekonomisine ve iş hayatına emekleriyle yön veren kadınlara yönelik başlattığı ziyaretler kapsamında bugün Salise Talaş ve Serap Derim’i ziyaret etti. 
Sibel Tatar, Salise Talaş ve Serap Derim’e  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü anısına plaket vererek bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.

Salise Talaş
12 Ekim 1947 yılında, Baf’ın Yayla köyünde, 6 çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olarak dünyaya geldi. 12 yaşında annesinden sele, sepet örmeyi öğrendi. Evlenene kadar anne ve babasının evinde başladığı sele, sepet örme işine evlendikten sonra da eşiyle birlikte devam ederek bunu meslek edindi. Daha sonra eşi sele, sepet örücülüğü dışında başka bir işte çalışmaya başladı ancak kendisi ev ekonomisine katkı sağlamak için bu işi sürdürdü ve halen daha sele sepet örmeye Yayla köyünde devam etmektedir.   

Serap Derim
5 Kasım 1958 yılında Cihangir’de doğdu. Kız Meslek Lisesi’nin dikiş bölümünden mezun oldu. Evlendikten sonra kendi adına açmış olduğu dikiş atölyesinde 40’a yakın kadın terzi çalıştırmış olup atölyeyi halen daha yönetmektedir. İki çocuğunun da işitme engelli olmasından dolayı yaşamış olduğu güçlüklerden etkilenerek özel çocuklara daha fazla destek verilmesi gerektiğini düşünüp çalışmalarını bu yönde sürdürmeye devam etmektedir.