“Hedef Sıfır Atık Tatlısu Pilot Projesi” tanıtımına Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, Belediye Meclis Üyeleri ve Muhtarlar katıldı.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde uygulanan ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar öncülüğünde gerçekleşen “Hedef Sıfır Atık Tatlısu Pilot Projesi”nin lansmanı gerçekleşti.

Etkinliğe; Sibel Tatar, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, Belediye Meclis Üyeleri ve Muhtarlar katıldı.

Lansmanda, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde başlayan sıfır atık projesinin yüzde 70 oranında gerçekleştirildiği ifade edildi.

TATLISU BELEDİYE BAŞKANI ORÇAN: CAM ATIKLARIN YÜZDE 90'INI GERİ DÖNÜŞTÜRÜP, BELEDİYENİN TESİSLERİNDE KULLANIYORUZ

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Hayri Orçan, en tehlikeli atıklardan olan cam atıklar konusunda yüzde 90 oranında geri dönüşüm sağladıklarını kaydetti.

Orçan, "Biz Cumhurbaşkanlığının katkılarıyla, ülkemizde bir ilki gerçekleştirdik, cam kırma ve dönüştürme makinemizi aldık" diyerek, geri dönüşümden elde ettikleri camları nasıl ekonomiye kazandırdıklarını şöyle aktardı:

"Projeye başladığımız günden itibaren, baktığımızda iş insanı için ekonomik değeri olmayan en tehlikeli atık cam atıklarda yüzde 90'a ulaştık. Biz Cumhurbaşkanlığının katkılarıyla, ülkemizde bir ilki gerçekleştirdik, cam kırma ve dönüştürme makinemizi aldık. Elde ettiğimiz ürünü parke, blok, bordür gibi belediyelerimize ait tesislerde tekrardan kazandırdık. Bu daha az taşocağı çalışmasını sağlayacak. Bütün bölgelere bunu yapacağız, camlar ekonomimize değer katacak.

Pil atıkları konusunda da bertarafını sağlayacağız. Tıbbi atıkları da bertaraf etmek için toplayarak çevreye atılmasını önleyeceğiz.

En önemli ekonomik değerler olan plastik ve kağıt dönüşümünde; yüzde 90'ini toplamayı başardık."

Editör: TE Bilisim