Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,  Mersinlik bölgesindeki  Yangın Kriz  Merkezi'ni ziyaretleri sırasında açıklamada bulundular.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yaptığı konuşmada, ziyaretini erkene alıp ülkeye gelen Oktay’a teşekkür etti. Oktay ile havadan keşif yaptıklarını ve yukarıdan yangının son durumunu izlediklerini ifade eden Tatar, şiddetli rüzgarın etkisiyle  bir bölgeden başlayan yangının zamanla geniş bir alana yaydığını kaydetti. 

Yangından  duyduğu üzüntüyü dile getiren Tatar, yoğun  çalışma içinde yangının daha büyük felakete dönüşmemesi için çalıştıklarını söyledi. 

-"Büyük ölçüde söndürüldü, bugün bitirilebilir"

Dün akşam Ardahan, Ağıllar ve  Topçuköy’ün risk olmaktan çıktığını, yangının an itibarıyla  dağlık sarp bölgelerde sürdüğünü ifade eden Tatar, kuzey ve batı bölgesinde küçük küçük yangınları söndürmek için çalıştıklarını, büyük ölçüde yangınların söndüğünü gördüklerini ve bugün bitebileceğim kaydetti. 

Tatar, koordinasyon içinde yangınların söndürülmesi için çalıştıklarını da ifade ederek, böyle bir felaketin önlenmesi için KKTC’nin  kapasitesinin olduğunu gördüklerini, bu çerçevede kendilerine katkı koyan, destek veren herkese teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim