TC Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, toplu açılış ve lansman töreninde yaptığı konuşmada, KKTC’nin ekonomisindeki gelişmeyi kalıcı hale getirmek için öncü sektörlerin başında olan ulaştırma yatırımlarına devam ettiklerini söyledi.

Karaismailoğlu, Ercan-Trabzon uçak seferlerinin Aralık ayında başlayacağını duyurdu.

KKTC’yi Doğu Akdeniz’de bir çekim merkezine dönüştürmenin ortak hedef olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, Türkiye'nin, Kıbrıs Türkü’nün huzur, refah, kalkınma ve güvenliğinin sağlanması, hukukunun korunması için üzerine düşeni yapmayı ön planda tuttuğunu kaydetti.

Şehit kanlarıyla sulanmış kutlu topraklarda hayata geçen tüm yatırım ve projelerin bunun en güzel örneği olduğunu dile getiren Karaismailoğlu, Karayolu Master Planı doğrultusunda 19 ayrı yol kesiminde 181 km bölünmüş yol, 20 ayrı yol kesiminde 421 km tek yol olmak üzere toplam 602 km anayol yapılarak, trafiğe açıldığını belirtti.

Hükümetler arasında imzalanan protokol çerçevesinde gelişen ihtiyaçlar göz önüne alınarak, KKTC’nin Karayolu Master Planı’nın revize edilip, çalışmalara süratle başlandığını dile getiren Karaismailoğlu, Güzelyurt-Lefke yolu, Balalan-Yenierenköy yolu ve 90 km’lik köy yolunun bu kapsamda hayata geçirilen dev yatırımlar olduğunu söyledi.

KKTC’nin en batısında yer alan Lefke’yi Güzelyurt’a bağlayan mevcut tek yolun 17.2 km uzunluğunda bölünmüş yol haline getirildiğini ifade eden Adil Karaismailoğlu, güzergahı 1.5 km kısaltarak, seyahat süresini 21 dakikadan 11 dakikaya düşürdüklerini belirtti.

Güzelyurt-Lefke yolundan zaman ve akaryakıttan olmak üzere yıllık toplam 36.3 Milyon TL tasarruf sağlanacağını ifade eden Karaismailoğlu, Kuzey Sahil Yolu’nun devamı niteliğindeki Balalan-Yenierenköy köy yolunun ise toplam 15.8 km uzunluğunda olduğunu söyledi. Proje ile Girne’nin Karpaz Yarımadasına doğrudan bağlantısı sağlanarak, KKTC’nin Kuzey Sahil Yolu’nun tamamlandığını belirten Karaismailoğlu, Balalan-Yenierenköy yolu ile mevcut yolun 3 km kısaltıldığını, seyahat süresinin de 18 dakikadan 8 dakikaya indirildiğini belirtti. Karaismailoğlu, zaman ve akaryakıt olmak üzere yoldan yıllık 24.3 Milyon TL tasarruf sağlanacağını dile getirdi.