Kıbrıs Türk Çağdaş Kamu Araçları İşletmecileri Derneği (Kar-İş) ve Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği (KTTTB), akaryakıta gelen ağır zamlar nedeniyle bugün ülkede toplu taşımayı durdurdu. 

Taşımacılar kontak kapattı. Akaryakıt zammı karşısında artık kontak çalıştıramayacağını söyleyen taşımacılar, bugün eylemde. 

Kanal T'de yayınlanan "Günaydın Kıbrıs" programına telefonla katılan Kıbrıs Türk Çağdaş Kamu Araçları İşletmecileri Derneği Başkanı Fuat Topaloğlu, bu şartlarda taşımacının gücü kalmadığını büyük otobüslerin son bir haftada mazot ödemelerinde 5 bin TL fark ortaya çıktığını bir hafta içinde mazota yüzde 14 zam yapıldığını söyledi. 

Döviz ve global akaryakıt fiyatlarındaki artış ile birlikte daha da zor duruma giren taşımacının hareket edecek gücü kalmadığını söyleyen Topaloğlu, taşımacıların, indirimli gümrüksüz mazot desteği istediğini söyledi. 

Topaloğlu ayrıca kurum kuruluş ve velilere seslenerek yaşanan durum karşısında anlayış beklediklerini gelinen durumun sorumlusunun da hükümet olduğunu söyledi. Topaloğlu, hükümetin elini taşımacının cebine attığını söyleyerek ‘artık bizim cebimizde de kalmadı. Adalet istiyoruz’ dedi.