Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs’ın Kuzeyinde üretilen harnubun önemli bir kısmının işlenmeden yurt dışına ihraç edildiğine dikkat çekerek “Kazanacağımızın önemli bir kısmını başka ülkelere transfer ediyoruz” dedi.

Tufan Erhürman, Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Cem Karaca’nın harnuba olan talebin çok büyük boyutlarda olduğu açıklaması üzerine sosyal medya hesabından daha önce de paylaştığı kuru harnup ağacı fotoğrafı ile paylaşım yaptı.

“FARE İLE MÜCADELEDEKİ EKSİKLİK DE REKOLTEYİ DÜŞÜRÜYOR”

Bu yıl da harnubun değerinin çok yüksek ama rekoltenin düşük olduğuna dikkat çeken Erhürman; “Daha önce söylediğim gibi, özellikle fare ile mücadelede yaşadığımız eksiklik de rekoltenin düşüklüğünde etkili” dedi.

“NEYİ ÜRETMEMİZ, NEYİ TEŞVİK ETMEMİZ GEREKTİĞİ BELLİ”

Ülkedeki harnubun önemli bir kısmının işlenmeden ihraç edildiğini, yani harnubun işlenmeyesiyle ülkeye girebilecek daha büyük kazançların başka ülkelere transfer edildiğine vurgu yapan Tufan Erhürman “Neyi üretmemiz, neyi teşvik etmemiz gerektiği belli. Yeter ki kalınmaya odaklanalım ve doğru planlama yapalım.” dedi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşım;