“Muhalefet eleştiriyor ama önerisi de yok” diye suçlayan İçişleri Bakanı Ünal Üstel’i yanıtlayan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Keşke metni gönderip öyle sorsaydınız. Popülizmin dik alasını siz yapıyorsunuz” diye çıkıştı.

“Muhalefet eleştiriyor ama önerisi de yok” diye suçlayan İçişleri Bakanı Ünal Üstel’i yanıtlayan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Keşke metni gönderip öyle sorsaydınız. Popülizmin dik alasını siz yapıyorsunuz” diye çıkıştı.

Genel Kurulda Ünal Üstel'e cevaben konuşan Erhürman şöyle dedi;

“Keşke metni gönderip öyle sorsaydınız. Biz daha önce de Baybars döneminde de her çağrıldığımızda (komiteye) gittik. Biz öneri yapmadık, diye bir şey yok.. Metni bile vermediniz. Verseydiniz… Kütlu Evren ’e soruyorum: son döneminde çalışma önümüze geldiğinde kayyum konusunda itirazımızı hatırlar herhâlde… Toplu İş sözleşmesi, kayyum, personel intibak, borçların mal varlıkları ile ilgili intibaklar, vs. sorsaydınız söylerdik. Şimdi buradan da bize, öneri yapmadınız, deniyor. Dostluğumuza sığmaz. Popülizmin dik alası bu… Her gel dediğinizde gelen insanlara, öneri yapmadınız demek ne demek? Bu zemini siz hazırlamadınız.”