Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, yerel seçimlere bağımsız aday olarak katıldığını ancak Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) desteğini almanın kendisi için mutluluk verici olduğunu söyledi.

Çilem Dağıstanlı’nın hazırlayıp sunduğu ve yerel seçimlerde belediye başkan adaylarının konuk edileceği "Yerel Yaşamdan Dikkat Çekenler" programının ilk bölümü dün Kanal T ekranlarından yayınlandı. Programın ilk konuğu olan Nidai Güngördü, belediye başkanlığı sırasında yaptığı projeler ve yeniden seçilmesi durumunda yapacaklarını anlattı.

“UBP’nin 47’inci kuruluş yıl dönümünde UBP Genel Başkanı Başbakan Ünal Üstel’in açıkladığı yedi adaydan biriydiniz. Neden bağımsız aday olduğunuz?” sorusuna karşın, belediye başkanlarının halka hizmet için seçildiklerini, bu göreve başlarken geçmişte belediye başkanlığı yapmış pek çok arkadaşı gibi kendisinin de parti rozetini çıkardığını söyledi.

“Belediye işlerinin bağımsız kişilerce daha iyi yönetileceğini, halka daha eşit davranılacağına inanırım. Bir partiye ilişkiniz olabilir ama oturduğunuz masada mutlaka bağımsız hareket etmeniz gerekir” diyen Güngördü, geçmiş seçimlerde verdiği destekten ötürü UBP’ye teşekkür etti. 

Güngördü, UBP’nin belediye başkan adaylarının açıklandığı gece, Girne’de bağımsız aday olarak destek belirtilmesinin kendisi için onur verici olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim