Süt Ürünleri İmalatçılar Birliği Başkanı Mahmut Erden, “ülkede son dönemde tarım ürünlerinin fiyatları ile ilgili yaşanan tüm sıkıntıların temel sebebi politikasızlıktır” dedi.
Kanal T'de katıldığı Gazete programında açıklamalarda bulunan Erden, “politikasızlık üretim artışının önündeki en büyük engeldir. Tarım Bakanlığı'nın bütçesinin % 80'i tarımsal altyapı yatırımları yerine amacına hizmet etmeyen tarımsal desteklere gitmesine nedeniyle bir türlü tarımsal üretimde artış sağlanamıyor. Örneğin, Son 20 yılda ülke nüfusu %100 ün üzerinde artmasına karşın ülkedeki hayvan popülasyonu değişmemiştir. Bu duruma bağlı olarak da tarımsal ürün fiyatları kontrolsüz şekilde artmıştır” diye konuştu.
Süt Ürünleri İmalatçılar Birliği Başkanı Mahmut Erden açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı;
Süt fiyatlarına Tarım Bakanlığı tarafından yapılan müdahaleler, sektörün rekabet gücünü elinden almaktadır. Ülke ihracatının tek başına %50 sini yapan sektör, süt, işçilik, enerji ve taşımacılık maliyetleri altında ezilmektedir ve Bakanlık tarafından yeterince desteklenmemektedir.
Üretimin En Büyük Sıkıntısı Politikasızlık

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.
1
Dolar, sterlin, euro ne kadar?
2
Türk Ocağı'nda Cambulat görevde
3
Sıcaklık 34 dereceye yükselecek: Yarın yer yer...
4
YSK Başkanı Narin Ferdi Şefik: Seçmen sayısı...
5
Hoşça kal Pedro! psikolojisi bozuldu ayrılıyor...
6
İlginç evlilik açıklaması! Sadece güvende olmak...
7
Yok böyle elbise! Mini elbisesiyle şov yaptı
8
DAÜ. 27. Liselerarası Matematik Yarışması’nı...
9
Dikkat! Elektrik kesintisi...
10
Doğanköy’de “Tetik Operasyonu”: Polisleri...
SON DAKİKA HABERLERİ
SAYFALARTüm Sayfalar
SIRADAKİ HABER