Güney Kıbrıs'ta Eurovision şarkısı 'Şeytan' krizi

65. Eurovision Şarkı Yarışması'na El Diablo (Şeytan) adlı şarkıyla katılma kararı Kıbrıs Rum kesimini karıştırdı. Devlet televizyonuna tehdit yağdı.

Kıbrıs Rum yönetimi, Elena Tsagkrinou tarafından seslendirilen El Diablo (Şeytan) isimli şarkının ülkeyi 65. Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil etmesi nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyor. Şarkı, Güney Kıbrıs'ta infiale yol açtı.

Tepkilerin odağında olan Rum Radyo Televizyon Kurumu (RIK), El Diablo (Şeytan) isimli şarkının sözlerinden dolayı büyük tepki topladı ve yakılma tehdidi aldı.

Politis gazetesi ve diğer gazeteler, Yunan şarkıcı Elena Tsagkrinou tarafından seslendirilen El Diablo isimli şarkının sözlerinden dolayı büyük tepki topladığını, RIK’in “yakılma” tehdidi aldığını yazdı. Gazete ayrıca, şarkının RIK tarafından geri çekilmesi için kendilerini “Kıbrıslı Hıristiyanlar” olarak nitelendiren bir grup tarafından internet üzerinden imza kampanyası başlatıldığını belirtti.

Aşırı sağcı ELAM Partisi de şarkıyı protesto etti ve yazılı bir açıklama yaparak büyük bir hata yapıldığını, şarkının değiştirilmesi gerektiğini savundu.

Editör: TE Bilisim