Güney Kıbrıs’ın en ünlü iş insanlarından Alkiviades (Alki) David, Karayipler’deki St.Kittens adasında yaklaşık 1.3 milyon dolarlık marihuana ticareti ile ilgili olarak tutuklandı.

Cyprus Mail’in haberine göre, aynı zamanda Coca-Cola Kıbrıs’ın da varisi olan 50 yaşındaki David’in özel jetinde yapılan araştırmada yaklaşık 5000 kök marihuana bitkisi bulundu.

Hakkındaki suçlamaları reddeden David, söz konusu bitkilerde, THC maddesinin olmadığını ve bunun da St. Kittens matadorbet giriş kanunlarına göre suç sayılmadığını ifade ederek, “Bu bitkiler marihuana bitkisinin ‘kuzeni’ sayılan, endüstriyel bir bitkidir. Genetik olarak modifiye edilmiş bir bitkidir” dedi.

David’in söz konusu suçlarla ilgili mahkemeye çıkarıldığı ve 30 bin dolarlık kefaleti ödeyerek serbest kaldığı öğrenilirken, ülkeden çıkışına izin verilmedi. David’e her gün St.Kittens’teki yetkili makamlara imza atma zorunluluğu da getirildi.

Alkis David, değeri yaklaşık 2 milyar dolar olan ve aralarında Coca-Cola’nın da bulunduğu bir çok ünlü markayı barındıran Leventis-David grubun da büyük hissedarları arasında bulunuyor.