Karayip finans düzenleyicilerine sunulan gizli rapor, Leonid Lebedev'in offshore şirketlerinin nihai sahibi olduğunu iddia etti.

Kıbrıs cumhurbaşkanı tarafından kurulan bir hukuk firması, Karayip mali düzenleyicilerine sunulan gizli bir raporda tartışmalı bir Rus senatörün mal varlığını sahte hak sahiplerinin arkasına saklamakla suçlandı.

Ancak, 8 Haziran 2015'te İngiliz Virgin Adaları'ndaki (BVI) mali düzenleyicilere sunulan raporda, yanlış yönlendirildiğine inanmaya başladığını ve şimdi gerçek sahibinin Rus işadamı ve eski senatör Leonid olduğuna inandığını söyledi. Lebedev.

Yapımcı Leonid Lebedev, 2014 yılında 27. Nika ödül töreninde Coğrafyacı Sarhoş Küresini Uzakta filmiyle ödüllendirdi. Fotoğraf: Ekaterina Chesnokova/Sputnik
Lebedev, mal varlığını beyan etmemekle suçlandıktan sonra 2015 yılında ülkesinden kaçtı. İddiaları reddediyor ve o zamandan beri bir Hollywood film yapımcısı oldu.


Guardian'a yaptığı açıklamada Anastasiades, "Hiçbir bilgim yok ve eski hukuk büromun işlerinin ele alınmasıyla ilgili herhangi bir iddiayı bilmem ve yanıtlayacak durumda olmam imkansız" dedi.
Anastasiades'in firmanın faaliyetlerinde yer aldığına dair hiçbir öneri yok. Bununla birlikte, yanıt, başkanın ne gözetimi ne de kontrolü olduğu anlaşılan bir hukuk firmasının, önde gelen bir politikacı olarak görev yaparken kendi adı altında faaliyet göstermesine izin verme konusundaki bilgeliği hakkında soruları gündeme getiriyor.

Pandora kağıtları şüpheli bir faaliyet raporu (SAR) dahil 2015 yılından kalma belgeleri içermektedir kaçak BVI'ın mali regülatöre Alcogal gönderdiği.