19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımlayan Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan, 19 Mayıs ruhunun Türkiye’nin ayrılmaz parçası olan Kıbrıs Türklerinin Kuzey Kıbrıs’da varlığının ve devletinin devamının garantisi olduğunu vurguladı.

100 yıl önce 19 Mayıs’ta yakılan meşalenin ışığında çağdaş ve demokratik bir hukuk devleti olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti’nin, gençlerin üstün gayret ve çalışmaları ile güçlü bir ülke olarak sonsuza kadar yaşatılacağına inanç belirten Ahmet Savaşan, 19 Mayıs ruhunun Türkiye’nin ayrılmaz parçası olan Kıbrıs Türklerinin varlığının ve devletinin devamının da garantisi olduğunu vurguladı.

Bundan 100 yıl önce, çok büyük imkansızlıklar içinde Türk Milleti'ne önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük gücün inanç ve birlik olduğu bilinciyle hareket ederek Samsun'a doğru yola çıktığını ve bağımsızlık mücadelesini başlattığını ifade eden Ahmet Savaşan, “savaşlar vardır, en büyük gücünüz top ve tüfektir. Savaşlar vardır en büyük gücünüz topa, tüfeğe karşı koyabilen, vatanı uğruna ölmeyi göze alan vatan sevdalılarıdır. Bağamsızlık Türkiye’de de Kıbrıs’ta da tarihi boyunca vatanı uğruna hayatını feda eden isimsiz pek çok kahramanın cesaretiyle elde etmiştir" dedi.

 “Geçmişte tarih yazmış atalarımızdan güç alarak geleceği planlama kralbet sorumluluğu Türkiyemizde de ülkemiz Kuzey Kıbrıs’ta da biz ve bizden sonra yetişecek gençlerin omuzlarında olacaktır” diyen Savaşan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve vatanı için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, başta gençlerimizin ve herkesin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim