Mart ayında karantinaya girmemizle birlikte can sıkıntımız da başlamış oldu. Evden çalışmaya başlayanlar sabah 9'da işe başlıyor 6'da bitiriyor ve ertesi gün yine evde, sonsuz bir evde kalma döngüsüne sıkışmış durumdaydılar. İşe gidenlerin mesaiden sonra tek bir istikameti vardı, elbette ev. Hal böyle olunca evde geçirdiğimiz çok uzun saatleri eğlenceli şekilde doldurmak istedik. Bundan en çok moda nasiplendi. İkinci dalgayla birlikte yeni bir karantinaya doğru yol alırken bu senenin en eğlenceli moda challange'larını toparlayalım dedik.

1. #HomeCouture

Skipdin tarafından yaratılan bu meydan okumada amaç günlük nesnelerle yüksek moda görünümleri yaratmak! Nevresimden çöp poşetine, gazetelerden tuvalet kağıdı rulolarına kadar. Kırmızı halıda ses getirecek bir fikri siz de bulabilirsiniz, ne dersiniz?

2. #InstaRainbowChallenge

Kendimizi huzursuz, mutsuz hatta biraz da umutsuz bugünlerde Zeena Shah ve Natalie Wall gökkuşağından ilham alarak haftanın her gününe bir renge ithaf ettiler. Takipçilerinden de her gün, o güne ait renklerle sosyal medyada görüntüler paylaşmaya davet ettiler. Pazartesi kırmızı, salı turuncu, çarşamba pembe ve perşembe, cuma, cumartesi ve pazar sırasıyla sarı, yeşil, mavi ve mor olur. Hayata renk katmak adına motive edici bir fikir.

3. #GoingNowhereMutFuckItImGettingDressed

İnsanın ruh halini etkileyen en önemli şeylerden biri hiç şüphesiz giyinmek. Tüm gün evde pijama ile oturmak ise insanı aşağı çekiyor. Öyleyse neden evde bütün gün pijama giyiyorsun? Man Repeller'ın kurucusu Leandra Medine Cohen bu amaçla "Hiçbir yere gitmiyorum ama hala giyiniyorum" akımını başlattı.

4.#AllDressedUpWithNowhereToGo

Evde tüm günü geçirmek hem çok sıkıcı hem de delilik. Ancak üstünüzde en sevdiğiniz kırmızı halı elbisesi varsa belki biraz daha keyifli olabilir? Bu fikir, takipçilerini normal bir günde en iyi görünümlerini giymeye ve bu süreci fotoğraflamaya teşvik eden Sophie Kjøller'den geldi. Onun seçimi gelinlik elbisesinden yana olmuş. Neden olmasın?

6. #SaturdayNightFever

Hafta sonunun gelişini Cumartesi gecesine layık bir görünümle kutlayın! Sonuçta, karantinaya alınmasaydın ne yapardın? Second Stories Vintage, moda tutkunlarının favorisi olan bu günlere biraz daha sevinç ve eğlence getiren bu challenge'ı başlattı.

7. Yastık Challange

"Quarantine Pillow Challenge", Yani Türkçesiyle Karantinada Yastık Akımı... Türkiye ve dünyada birbirinden ünlü sosyal medya fenomenleri vücutlarına bir kemer yardımıyla yastıkları bağlayarak fotoğraf çekerek bu akımı kısa sürede popüler hale getirdiler. Şeyma Subaşı'ndan Duygu Özaslan'a, Enis Arıkan'dan Kerimcan Durmaz'a kadar bir çok ünlü isim yastıklarıyla bu akıma dahil oldular.