2020 yılı önce bizden severek takip ettiğimiz dizilerin yeni bölümlerini aldı sonra da çok severek izlediğimiz diziler verdi.

İlk önce corona nedeniyle setler iptal edildi. Bir ay boyunca eski dizileri, filmleri seyrettik. Ama sonrasında dizi sektörü baktı ki bu durumun geçeceği yok önlem alarak çalışmaya devam etti. Kimi dizi corona dönemine yenik düştü ekranlara veda etti. Kimisi de yükselişe geçti. 

İşte yükselişe geçenler :

2020 yılında hayatımıza giren dizilere bir bakalım: Kırmızı Oda, Masumlar Apartmanı, Bir Başkadır, Aşk 101, Sadakatsiz.  bunlar  saydıklarım Türk dizilerinde değişime neden olanlar.

Türk dizilerine farklı bir bakış açısı getirenler:

Kırmızı Oda

Kırmızı oda ile başlayalım. Kırmızı Oda, Gülseren Budayacıoğlu'nun 'Madolyanun İçi' adlı kitabından uyarlanmış ve tamamen gerçek hayat hikayelerinden oluşan bir dizi. Bir kere formatı tamamen farklı. Psikiyatristler ve onların hastalarını konu alıyor. Hikayede yer alan kişilerin tam anlamıyla iç dünyalarına giriş yapıyoruz ve bunun yanında doktorun iç sesini, yorumlarını da duyuyoruz. Türkiye'de daha önce böyle değişik formatta bir dizi yapılmamasını bir kenara bırakın. Bu dizi hem çok değişik hem de hepimize farklı bakış açıları kazandıran bir dizi oldu. Yani ilk defa 2020 ile birlikte değişik bakış açıları kazandığımız diziler elde etmeye başladık diyebiliriz.

Masumlar Apartmanı

Masumlar Apartmanı'na gelince; o da Gülseren Budayıcıoğlu'nun kitabından uyarlanan bir dizi ve yine gerçek hayat hikayesi. 4 kardeşin hayatını konu alıyor. Dördünün de problemli bir hayatı ve psikolojisi var. Bu durum dizide tüm gerçekliğiyle gözler önüne seriliyor. Öte yandan dizide rol alan her bir karakter de size farklı bir dünyanın, farklı bir yaşamın kapısını açıyor.

Bir Başkadır

Bir Başkadır dizisi de yine bize çok farklı bakış açıları kazandıran bir dizi. Dizide hem Türkiye'nin gerçeklerini görüyorsunuz, hem de bizi ayrıştıran ve birleştiren şeyleri belki de bir kez daha fark ediyorsunuz.

Editör: TE Bilisim