Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği’ne (KTEB) bağlı toplam 396  serbest eczacımız,  yeni ortaya çıkan Koronavirüs hastalığı (COVID-19) ile mücadelenin ön cephesinde yer almakta ve hâlihazırda karantinaya alınmış bölgeler de dâhil olmak üzere her yerde hastalarını desteklemek için ellerinden gelen her şeyi bütün güçleriyle yapmaktadırlar.
KTEB,eczacılarımız ile birlikte virüsün yayılmasını önlemek için vatandaşların bilgilendirilmesi konusunda, sağlık otoritelerine ve bilim kurullarına yardımcı olmak için hükümetimize, kendi geniş yerel eczacı ağımız ile birlikte bilgi ve tecrübelerimizin de yer alacağı desteğimizin olabileceğini defalarca önermiştir. Bu doğrultuda KTEB genel kamuoyunu hedefleyen bilgilendirici materyaller (ör: doğru maske kullanımı ve doğru el yıkama yöntemiüzerinegörselvedokümanlar) hazırlamakveeczacısınınsağlığınıkorumakiçinkendiimkanlarıileyüzsiperi,naylonbariyer, koruyucuönlüktedariğivetümsektörlerden once 2 metresosyalmesafekuralı, el dezenfekteişlemiveateşölçümüuygulamasınıöncüolarakhayatageçirerekbirçokinisiyatif de almışbulunmaktadır.
Bu zor zamanlarda hastalarımızın ihtiyaçlarını karşılamak ve hizmetlerin aksamadan devam etmesini sağlamak için, biz serbest eczacılardan azami düzeyde faydalanmak çok önemlidir. Halihazırdaki tıbbi ekipman ve ilaç açığı ya da bu açığın daha da kötüleşmesi ihtimalini gözeterek, serbest eczacıların, el dezenfektanı ve temizleyicilerinin hazırlanması gibi yöntemler ile hızlı, etkili ve güvenli çözümler üreterek toplumumuza sürekli olarak fayda sağlamaktayız. 
Hal böyle iken, biz eczacılar genel kamuoyuna yüksek nitelikli, güvenilir bilgiler sağlayarak lüzumsuz korkuları önlemekte ve sağlık sisteminin geri kalanı üzerindeki yükü de hafifletmekteyiz.
Eczacılar, hastalar ile sağlık sistemi arasındaki ilk temas noktalarından biridir ve olası COVID-19vakalarınıntespitedilmesiveyönetilmesindekilitbirroloynamaktadırlar. Ön cephede yer alan diğer bütün sağlık çalışanları gibi, bizlerin de virüse yakalanma riski yüksektir ve korunmaya ihtiyacımız olduğu aşikardır.
KTEB olarak, birincilmeslekgörevlerimizdenolan ‘toplumunsağlığını’ sekdeyeuğratmamakadınabölgelerimizdeeczanelereerişebilinirlikamaçlınöbetçieczanesayısındaartışgerçekleştirmişve hem toplumu hem de eczacımızınsağlığınıkorumakamaçlımesaisaatlerimizde de on buçuksaatlikmesaidilimini, beşbuçuksaateçekmiştir. KTEB devletimizinaçıkladığıkrizdönemiekonomikdestekprogramlarındanmuhaftutulmuşve ne acıdır  kihiç bir destek almamıştır. Destekalınmamasınarağmenyükseksadakatileyürüttüğümüzmeslekahlakımızçerçevesindetüminisiyatiflerimizilegörevlerimizedevametmekteyiz.
Bilinmesiniisterizkibugünekadar KKTC hükümetininKTEB’ne herhangi bir destekçalışmasıolmamasınakarşın KTEB,toplumumuzuntedaviyeerişiminigarantialtınaalmakiçin,tümeczacılarımızilebirlikteelimizdengelenin ‘en iyisini’ yapmayadevamedecektir.
KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR.
KIBRIS TÜRK ECZACILAR BİRLİĞİ (KTEB)