YSK’ya adaylık başvurusunu yapan Akıncı, 4 boyutlu siyaseti, önümüzdeki dönemde, daha fazla yapmaya çalışacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, Yüksek Seçim Kurulu’na giderek adaylık başvurusunu yaptı.

Adaylık başvurusunun ardından konuşma yapan Akıncı, kendi vicdan muhasebesini yaparak, halktan gelen mesajları da değerlendirdikten sonra adaylığın gerekli olduğuna inanarak, adaylık başvurusunu yaptığını dile getirdi.

“4 BOYUTLU SİYASETİ, DAHA FAZLA YAPMAYA ÇALIŞACAĞIM”

5 yıl boyunca öngördüğü 4 boyutlu siyaseti, önümüzdeki dönemde, daha fazla yapmaya çalışacağının altını çizen Mustafa Akıncı, “Kıbrıs sorununda çözüm odaklı siyasete devam edeceğim, çünkü bunun alternatifinin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Halkımız da bunun ne olduğunu çok iyi bildiği için çözüm odaklı siyasetten şaşmamak gerekir. Halkımız bize yetki verir ve göreve devam derse, tüm gücümüz ile çözüm odaklı siyaset için elimden gelen gayreti göstereceğim” dedi.

Akıncı, sözlerini şu şekilde noktaladı:

“Sağlık kurullarının ve YSK’nın öngördüğü kurallara uyum göstermeliyiz. Maske, mesafe ve hijyen koşullarına uymalıyız. 11 Ekim önemli bir gün, halkımızda güven ve kararlılık görüyorum.

Özgür kimlik ile var olmak istemini, halkımız çok net ortaya koyuyor, buna herkesin ve her makamın saygı duyması gerekiyor. Herkesin Kıbrıs Türk demokrasisine saygılı olması gerekir.

Seçimler hayırlı, uğurlu olsun”

YSK’ya resmi adaylık başvurusunu yapan Akıncı, 4 boyutlu siyaseti, önümüzdeki dönemde, daha fazla yapmaya çalışacağını belirtti.

  

kaynak/Kıbrıs Postası