Sağlık Bakanı Pilli, DESAM Enstitüsü’nün, “KKTC’deki ilk vaka Alman turist değil, 17 yaşında yerel bir vakaydı” şeklinde açıkladığı araştırma sonucu üzerine Kıbrıs Postası’na kısa bir açıklama yaptı, “Herkes iddia edebilir… Biz geriye dönük araştırmalarımızı yaptık ve Alman turistlerden önce herhangi bir vakanın olabileceğini görmedik” dedi.

YDÜ DESAM Enstitüsü’nün, “KKTC’deki İlk vaka Alman turist değil, 17 yaşında yerel bir vakaydı” şeklindeki araştırma sonucu üzerine Kıbrıs Postası’nın ulaştığı Sağlık Bakanı Ali Pilli, konuyla ilgili kısa bir açıklama yaptı.

Bakan Pilli, “Bizim yaptığımız araştırmalar, Alman turistlerden önce herhangi bir vakanın tespit edilmediği yönünde” ifadelerini kullandı.

“Herkes iddia edebilir” diyen Pilli, “Salgının başlarında, ‘Mart ayından önce de vakalar vardı’ şeklinde konuşanlar vardı. Biz geriye dönük araştırmalarımız yaptık ve Alman turistlerden önce herhangi bir vakanın olabileceğini görmedik” şeklinde konuştu.

YDÜ DESAM Enstitüsü tarafından bugün yayınlanan bir araştırma sonucunda, KKTC’de görülen Koronavirüs vakalarını geriye dönük olarak analiz edildiği ve virüsün KKTC’de ilk kez, 10 Mart 2020’de açıklandığı gibi Alman turist kafilesinde değil, Gazimağusa’da 17 yaşındaki bir erkek hastada görüldüğü ifade edildi.

Editör: TE Bilisim