Sağlık Bakanı görevinden alınmasının ardından Kıbrıs Postası’na konuşan Ali Pilli, söz konusu kararın henüz kendisine resmi olarak iletilmediğini belirterek, “görevden alındığımı, yayınlanan son dakika haberlerinden duydum” dedi; “Biraz sonra gerekli cevabı alacaklar” ifadelerini kullandı.

Başbakanlıktan servis edilen ‘ani’ bir açıklamayla görevden alındığı duyurulan Sağlık Bakanı Ali Pilli, görevden alınmasının ardından Kıbrıs Postası’na konuştu.

Ali Pilli, söz konusu kararın henüz kendisine resmi olarak iletilmediğini belirterek, “görevden alındığımı, yayınlanan son dakika haberlerinden duydum” dedi

Pilli, “Biraz sonra gerekli cevabı alacaklar” ifadelerini kullanarak, “Bu ülkede artık böyle şeyler olmamalı” dedi.

 “Bu ülkede artık böyle şeyler olmamalı” söyleminin anlamı sorulması üzerine, “Gerekli cevap verilecek” şeklinde yanıt verdi.

Başbakanlıktan bugün yapılan açıklamayla, Başbakan Saner’in, kabinesinde değişikliğe gittiği ve Saner’in bu kararının, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından onaylandığı duyurulmuştu.

Açıklamada, Ali Pilli’nin Sağlık Bakanı görevinden alındığı, yerine; mevcut Ulaştırma Bakanı Ünal Üstel’in atandığı, Ünal Üstel’den boşalan Ulaştırma Bakanlığı görevine ise Resmiye Eroğlu Canaltay’ın getirildiği ifade edilmişti.

Kaynak.Kıbrıs Postası