Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, toplumsal direnişin ve devlet sahibi olmanın en önemli günlerinden bugüne kadar halkı doğru ve eksiksiz bilgilendirme görevini üstlenen, devletin büyümesine tanıklık eden, Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) 47’nci kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Amcaoğlu, TAK’ın 47’nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kurum müdürü Fehmi Gürdallı’ya kutlama mesajı gönderdi.

Amcaoğlu mesajında, “Toplumsal direnişimizin ve devlet sahibi oluşumuzun en önemli günlerinden bugüne kadar halkımızı doğru ve eksiksiz bilgilendirme görevini üstlenen;

devletimizin büyümesine ve gelişmesine her aşamada tanıklık eden Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) 47’nci kuruluş yıl dönümünü içtenlikle kutluyorum.” ifadelerini kullandı. Amcaoğlu, Kıbrıs Türk basını için gazetecilik ve habercilik alanında bir okul niteliği taşıyan TAK’ın her geçen gün daha iyi hizmet vermesine tanıklık ettikleri için, kendilerini şanslı siyasetçiler arasında kabul ettiklerini belirtti.

Amcaoğlu, “Bu köklü kurumumuzun bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kıbrıs Türk basını için güvenilir bir kaynak olmaya devam edeceğine inancımı belirtirken, TAK’ın kuruluşunda emeği geçenleri şükranla anıyor, kurumun ve tüm çalışanlarının başarılı faaliyetlerinin devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.