Annesini boynundan bıçakla yaralamakla suçlanıyor

Yenierenköy'de annesini boğazından bıçakla yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan Ünal Mehmetoğlu mahkemeye çıkarıldı. Mehmetoğlu günlerdir aranıyordu.

Yenierenköy'de 16 Ağustos tarihinde araba anahtarlarını kendisine vermediği için annesinin boğazına bıçak dayayıp, boğazında 7 santim uzunluğunda deri kesiği oluşmasına sebep olan ve günlerdir aranan Ünal Mehmetoğlu tutuklandı.

Zanlı Mehmetoğlu "Yaralama", "Ciddi darp" ve "Kanunsuz bıçak taşıma" suçlamaları ile bugün İskele Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Teminata bağlanan ancak teminat koşullarını yerine getiremeyen zanlı cezaevine götürüldü.

BIÇAKLA BOĞAZINDAN YARALADI, ÇENESİNİ SIKTI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hasan Özgüç mahkemede verdiği ifadesinde, 16 Ağustos tarihinde saat 12:00 sıralarında Yenierenköy'de annesinin kendisine araba anahtarlarını vermediği gerekçesi ile tasarrufuna geçirdiği ağız uzunluğu 14 santim, toplam uzunluğu 26 santim olan bıçağı ikametgah hudutları dışına çıkararak annesinin boynunun sol kısmına dayadığı bıçak ile 7 santim uzunluğunda deri kesiği oluşmasına sebep olduğunu açıkladı.

Özgüç, zanlının daha sonra annesinin çenesini tutup sıkmak sureti ile ciddi darp suçunu işlediğini açıkladı.

Zanlının olay tarihinden beri arandığını ve dün tespit edildiğini kaydeden Özgüç, zanlı Ünal Mehmetoğlu hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirterek teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme, zanlının yurt dışına çıkış yapmasını yasaklayarak seyahat belgelerine el konulması, zanlının 5 bin TL nakdi teminat yaptırması ve KKTC vatandaşı 2 kefilin 75'er bin TL meblağlı kefalet senedi imzalaması koşulu ile serbest bırakılmasına emir verdi.

Mahkemenin uygun gördüğü teminat koşullarını yerine getiremeyen zanlı 1 ayı geçmemek koşulu ile yargılanıncaya dek hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.