Mağusa’da uyuşturucu alışverişi yaptıkları tespit edilen J.M.M. ile B.S. teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Mağusa’da araç camı üzerindeki uyuşturucu alışverişinin tespit edilmesi üzerine tutuklanan ve tasarruflarında da uyuşturucu madde tespit edilen J.M. ve B.S. hakkındaki polis soruşturması tamamlandı.

“Kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf” suçlamaları ile dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılan zanlılar ileride yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Mahkeme, zanlıların yurt dışına çıkışlarının yasaklanması, seyahat belgelerine el konulması, zanlı B.S.’nin 4 bin TL, zanlı J.M.M.’nin 8 bin TL nakdi teminat yatırması, zanlı B.S. için KKTC vatandaşı 1 kefilin 50 bin TL kefalet senedi imzalaması, zanlı J.M.M.’nin 200 bin TL şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftanın 1 günü ispatı vücutta bulunması koşulu ile serbest bırakılmasına emir verdi.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hüseyin Özdesoy mahkemede verdiği ifadesinde, 8 Şubat 2021 tarihinde Narkotik ekiplerinin aldığı bir ihbarda, Sakarya bölgesinde bulunan bir sitenin otoparkında bulunan RU 060 plakalı aracın ön cam sileceklerine RR 789 plakalı araçtan inen bir şahsın bir şey bıraktığı ve uyuşturucu olduğundan şüphelenildiğinin öğrenildiğini söyledi. Aynı gün Narkotik ekipleri tarafından yapılan kontrolde, RU 060 plakalı aracın camına bırakılan maddenin bulunamadığını kaydeden Özdesoy, RR 789 plakalı araç ile ilgili yapılan kontrolde aracın J. M. M.’ye ait olduğunun tespit edildiğini aktardı.

Zanlı J.M.M.’nin ikametgahının tespit edilmesi üzerine yapılan aramada zanlının tasarrufunda 1 gram hint keneviri türü uyuşturucu maddenin tespit edildiğini belirten Özdesoy, yine RU 060 plakalı araç ile ilgili yapılan kayıt kontrolünde aracın B.S.'ye ait olduğunun tespit edildiğini ve ikametgahında yapılan aramada ise öğütücü içerisinde yaklaşık 400 miligram hint keneviri türü uyuşturucu madde ile 1 adet içerisinde tütünle karışık uyuşturucu madde olduğundan şüphelenilen sarma sigaranın tespit edilerek emare alındığını açıkladı.

Zanlıların poliste itiraf niteliğinde gönüllü ifade verdiğini aktaran Özdesoy, yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ifade ederek zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.

Kaynak:Kıbrıs Postası 

Editör: TE Bilisim