Dipkarpaz Belediyesi’nin 2010 yılından kalma elektrik borcu yüzünden dün sabah 3 icra memuru, Belediye Başkanı Suphi Coşkun’un kullanımındaki makam aracına el koydu. 10 bin TL’lik elektrik borcu olan belediyenin, faiz ve avukat masrafları ile 7 gün içinde 30 bin TL ödemesi gerekiyor. Belediye parayı ödemediği taktirde araç satışa çıkarılacak.

FAİZ, BORÇTAN DAHA FAZLA

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun kendisinin göreve 2014 yılında geldiğini hatırlatarak, 10 bin TL olan borç için 15 bin TL faiz istendiğini belirtti. Borç ile ilgili önceki gün Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy ile görüştüğünü belirten Coşkun, Taçoy’un kendisine faiz indirimi yapacağına söz verdiğini ancak memurların sabah erkenden gelerek icra işine başladıklarını ifade etti.

MEMURLAR 1 SAAT SÜRE BİLE VERMEDİ

Başkan Suphi Coşkun, memurlara çek ile ödeme yapabileceğini söylediğini ancak memurların nakit istediğini belirterek, nakit parayı yarın ödeyebileceğini söylemesine rağmen memurların uzlaşmaz tavırlar içinde kendisine parayı ödemek için 15 dakika verdiklerini savundu. Suphi Coşkun, Dipkarpaz’da bu kadar çok parayı 15 dakika içinde bulamayacağını, belediyenin maddi durumunun iyi olmadığını söyledi. Suphi Coşkun, mahkemenin kararına saygıları olduğunu ancak kendisine 1 saat bile vermeyen icra memurunun insani davranmadığını ifade etti.

ARAÇ 16 BİN STERLİN DEĞERİNDE

“Eşeğe mi bineyim?” diye soran Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, 16 bin sterlin değerindeki arabayı 30 bin TL için icra ettiklerini belirterek, 1 hafta içinde bu parayı ödemezlerse arabanın satılacağını belirtti. Suphi Coşkun, Lefkoşa Belediyesi’nin çok daha kötü durumlarda olduğu zamanlarda hiç böyle şeyler yaşanmadığını,  Dipkarpaz’ın üzerine neden bu kadar gidildiğini anlamadıklarını ifade etti. Coşkun, Dipkarpaz üzerinden gözdağı verilmeye çalışıldığını ancak daha çok  borcu olan kurumlara hiçbir şey yapılmadığını savundu.