Arıklı: Güvercinlik Bölgesi’ne sanayi sitesi kurulacak

Erhan Arıklı, “Protokolde sanayinin geliştirilmesi için 100 milyon TL kaynak ayrıldı. Güvercinlikte ihracata yönelik bir üretim sitesi kuracağız”dedi.

Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, BRT’de Manşet + programında önemli açıklamalarda bulundu.

Erhan Arıklı, imzalanan İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü ile ilgili mecliste ayrıntılarıyla ilgili bilgisi olmadığı konusunda yaptığı açıklamanın çarpıtıldığını söyledi.

Erhan Arıklı, iki ülkenin teknik komitelerin üzerinde aylarca çalıştığı bir eylem planı olduğuna dikkat çekerek, “Başbakan Ersan Saner protokolün son şeklini imzaladığı. Ben haberim yoktur demedim, son şeklini bilmiyorum Başbakan bize bilgi verecek dedim” ifadelerini kullandı.

Arıklı, Türkiye Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve beraberindeki heyetle bugün bir görüşme yapacağını belirterek, “Türkiye ile KKTC arasındaki Kıyı Ticaret Anlaşmasının, Serbest Ticaret Anlaşmasına dönüşmesi konusunda değerlendirmelerde bulunacağız” diye kouştu.

2018’den beridir Türkiye ile KKTC arasında bir kopukluk yaşandığını ve Azınlık hükümeti olarak kopuklukları gidermeye ve ekonomi konusunda kayıp yılları gidermeye çalıştıklarından bahseden Arıklı, muhalefetin de kendilerine yardımcı olması gerektiğini savundu.

Ülke ekonomisinin sadece turizm ve yükseköğrenime bağlı olunmasının riskli olduğuna işaret eden Arıklı, “ İki sektör pandemiden dolayı iş yapamıyor bu nedenle ülke ekonomik krize girdi. Üreten bir ekonomi de hayata geçirilmeli. İhracat için Türkiye ve AB’den çıkan İngiltere’ye pazarına ulaşmamız lazım. Türkiye ile İngiltere arasındaki anlaşmalardan yararlanabiliriz” şeklinde konuştu.

Türkiye ile imzalanan protokollerin bazen siyasi bazen bürokratik engellerden dolayı hayata geçirilmediğinden yakınan Arıklı, “Protokolde sanayinin geliştirilmesi için 100 milyon TL kaynak ayrıldı. Güvercinlikte ihracata yönelik bir üretim sitesi kuracağız. Ürettiğimizi satacağız ancak rekabet etmemiz için maliyetleri de düşürmeliyiz” dedi.

Kaynak:Haber Kıbrıs