Türkiye ile  ARMA adı altında imzalanan Ekonomik ve İşbirliği Protokolü hakkında konuşan UBP MYK üyesi Aydın Soyer  söz konusu protokolün hazineye henüz yatmamasına rağmen ülke  ekonomisine hareketlilik ve umut getirdiğini ifade etti.  

Kanal T’de yayınlanan Gündem Özel’de Pınar Gözek’in sorularını yanıtlayan UBP MYK üyesi Aydın Soyer  ekonomik protokolü değerlendirdi.

Soyer imzalanan metnin geçmişteki protokollere göre ülke açısından daha esnek tarafları olduğunun altını çizdi. Bu protokol ile birlikte ilk defa 1 milyar 150 milyon TL’lik bir miktar cari bütçeye ayrıldı, böylelikle Maliye Bakanlığı’nın da eli güçlendi dedi.

Soyer,  273 milyon TL’lik bir kaynağın altyapılar için ayrılmasının çok önemli olduğunu ifade ederek bu miktarın %73’lük kısmının Lefkoşa ihaleleri , %52’lik bir kısmının ise  banka ihaleleri için kullanılacak olduğunu söyledi.

Protokolle 60 MilyonTL de de  ülkemiz için büyük önem taşıyan E-devlet  projesine ayrılmıştır ifadelerini kullanan Soyer,  reel sektöre ayrılan 115 milyon liranın ise yetersiz olduğunu ifade etti.